Vă dor picioarele? Faceți mișcare!

273
Vă dor picioarele? Faceți mișcare! - ceexercitii-1633102882.jpg

Articole recomandate

Dacă aveţi probleme cu picioarele, depistaţi, în primul rând, cauza acestor dureri. În unele situaţii, ele pot apărea ca urmare a oboselii cauzată de plimbările lungi sau statul în picioare pentru o perioadă lungă, dar în acelaşi timp, pot fi simptome ale unor afecţiuni mai grave, cum ar fi bolile vasculare, diabetul sau cancerul.

Lăsând la o parte complicaţiile pe care le pot semnala durerile de picioare, pentru alinarea suferinţelor cronice este nevoie, de cele mai multe ori, de ceva mai mult decât doar încălzirea zonei. Ca urmare, încercaţi câteva exerciţii pentru picioare, pentru a vă simţi mai bine.

Puteţi începe prin a sta drepţi în scaun şi să întindeţi un picior în faţă. Cel mai bine ar fi dacă aţi avea o bandă elastică pe care să o ţineţi cu ambele mâini şi să o daţi peste vârful picioarelor. Apoi, îndreptaţi-vă degetele înainte, întindeţi la maximum piciorul, în ciuda reţinerii resimţite din cauza benzii elastice.

Menţineţi poziţia timp de câteva secunde şi reveniţi uşor la poziţia iniţială, de relaxare. Faceţi 15 repetări, de câte două ori pe zi. De asemenea, nu vă neglijaţi gleznele, atunci când vine vorba despre exerciţii ale picioarelor. Aşadar, întindeţi-vă pe spate şi aduceţi picioarele spre piept, în unghi de 90 grade, apoi învârtiţi gleznele în sensul acelor de ceasornic de zece ori şi încă de zece ori în cealaltă direcţie. Faceţi acest exerciţiu de trei ori pe zi, cu ambele picioare odată sau cu câte unul pe rând.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Iulie 2020
Stire din Eveniment : Antiaeriana, la datorie!
Pagina a fost generata in 1.0076 secunde