V-ați extras o măsea de minte? Ce trebuie să faceți după intervenție

681
V-ați extras o măsea de minte? Ce trebuie să faceți după intervenție - fondextrageremasele2-1642792032.jpg

Articole de la același autor

Unii oameni nu știu că, după extracția măselei de minte, cel mai important lucru este să vă mențineți gura curată, să vă odihniți și să aveți grijă ce băgați în gură. De ce? Pentru că o astfel de intervenție este extrem de dureroasă. De fapt, scoaterea măselei de minte este, de obicei, una dintre sursele fricii de dentist.

De regulă, măselele de minte sunt dinți care apar între 17 și 25 de ani. Cu toate acestea, la unii oameni, ele nu apar niciodată. Potrivit dr. Violeta Chiriac, sunt numite și al treilea molar și ocupă ultimul loc pe linia dinților. Așa că, sunt șanse ca nici măcar să observați când vă apar în gură. Totuși, apariția unei măsele de minte provoacă uneori anumite simptome, iar eliminarea ei devine o necesitate. De exemplu, atunci când măseaua de minte apasă pe ceilalți dinți, se creează tensiune în cavitatea bucală. Așa cum am menționat deja, măselele de minte apar la vârsta adultă, atunci când ceilalți dinți sunt deja pe deplin formați. Aceasta înseamnă că mulți oameni nu au suficient spațiu în gură pentru ca acești dinți să se ridice și să se dezvolte normal.

„Prin urmare, anumite măsele de minte pot crește prin apăsarea dinților de lângă acestea. Aşadar, măselele de minte apar în partea din spate a gurii și uneori nu pot trece prin osul maxilarului. Din păcate, acest lucru poate provoca dureri și complicații. Gingiile se pot infecta, dinții adiacenți pot fi deteriorați și întreaga zonă se inflamează. De asemenea, persoanele care au gura mică observă că toți dinții se schimbă. La rândul lor, dinții pot suferi modificări din cauza presiunii exercitate de măselele de minte. Chiar dacă la început pare că totul este în regulă, în timp pot apărea probleme. Fiind în partea din spate a gurii, se întâmplă des ca acești dinți să aibă carii sau să acumuleze tartru. Bineînţeles, toate aceste aspecte fac ca eliminarea măselelor de minte să fie mai ușoară decât îngrijirea lor, mai ales că ele pot provoca dureri de maxilar sau chiar dureri de cap. De asemenea, pot provoca respirație urât mirositoare și inflamații ale gingiilor”, a explicat medicul.


În ceea ce priveşte extracția, aceasta are loc printr-o intervenție chirurgicală ambulatorie. De obicei, durează aproximativ o oră și jumătate, iar stomatologii folosesc anestezia locală. Imediat după extracția măselelor de minte, medicii stomatologi recomandă anumite lucruri pentru ca recuperarea să se desfășoare fără probleme. În primul rând, este important să utilizaţi analgezice. De fapt, le puteți folosi pentru a calma durerea sau a preveni apariția acesteia. De obicei, pacientul ia medicamente antiinflamatoare, dar în acelaşi timp puteţi pune o compresă rece pe obraz pentru a reduce inflamația. Alte sfaturi utile sunt: nu scuipa imediat după operație. În acest fel, puteți preveni sângerarea plăgii. Apoi, atunci când alegeţi meniul zilei, se recomandă să puneţi accentul pe mâncăruri moi în primele 24 de ore. De asemenea, este esențial să beţi multă apă și să evitaţi băuturile calde, alcoolul și cafeaua. De obicei, stomatologii plasează una sau două copci pentru a închide rana. Deși poate părea neplăcut, trebuie să curăţați zona în mod corespunzător. Astfel, în primele câteva ore, este bine să nu vă spălați pe dinți și să nu clătiți gura. Ceva mai târziu, trebuie să curățați bine, având grijă de rană. Unii medici recomandă clătirea cu apă sărată pentru a grăbi vindecarea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7119 secunde