Usturoiul verde are efecte de prevenire a răcelii sau gripei

336
Usturoiul verde are efecte de prevenire a răcelii sau gripei - usturoiulverde-1622980323.jpg

Articole de la același autor

Usturoiul verde este recunoscut pentru numeroasele proprietăţi curative. Specialiştii spun că în compoziţia acestuia se regăsesc o serie de vitamine (A1, B1, B2 şi C), substanţe minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, siliciu, iod, calciu, aminoacizi, dar şi anumite substanţe anticancerigene. Spre deosebire de căţeii de usturoi, care au şi ei diverse proprietăţi curative, usturoiul verde este mai fraged, mai suculent şi mai puţin iute.

Pentru ca organismul să beneficieze din plin de efectele terapeutice ale usturoiului verde, acesta trebuie consumat în stare proaspătă sau adăugat în preparate la sfârşit, fără a-l fierbe. Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde, nu vă protejează numai de anumite boli, ci ajută şi la detoxificarea organismului.

Fitohormonii pe care îi conţine usturoiul verde sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate plantele fragede. Aceştia acţionează asupra receptorilor din ţesuturi şi din glande, ajutând în acest fel la curăţarea organismului. Studiile cercetătorilor arată că un consum susţinut de usturoi verde are efecte de prevenire a afecţiunilor respiratorii, răcelii sau gripei, reducând semnificativ timpul de vindecare, dar ajută şi la ameliorarea durerilor de cap. Usturoiul verde conţine o substanţă denumită alicină, un antibiotic natural cu spectru larg, dar şi substanţe cu rol antiviral, antiinflamator şi antifungic. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4805 secunde