Usturoiul scade tensiunea arterială

853
Usturoiul scade tensiunea arterială - usturoi1-1321035654.jpg
Usturoiul reduce riscul apariției bolilor de inimă. Studiile au demonstrat că o dietă bogată în usturoi scade tensiunea arterială, subțiază sângele, scade nivelul colesterolului "rău" și crește nivelul colesterolului "bun".

Usturoiul poate fi folosit și ca antiinflamator. Este indicat să mănânci usturoi când ești răcit, gripat sau ai atac de astm, întrucât omoară bacteriile, chiar și pe cele care sunt rezistente la medicamente. Cu cât este tocat mai mărunt, cu atât efectul terapeutic va fi mai puternic.

Unele studii arată că, dacă mănânci usturoi de câteva ori pe săptămână, riscul apariției cancerului de colon este redus. Distrugând bacteria H.Pylori care se află în stomac, este posibil ca usturoiul să reducă riscul apariției cancerului de stomac.

Consumul de usturoi ajută organismul să elimine toxinele și, astfel, să reducă acnea. Însă, pentru acest tratament, usturoiul trebuie consumat numai crud.

Cine consumă usturoi pentru proprietățile lui curative și nu vrea ca respirația să-i fie urât mirositoare trebuie să taie sau să zdrobească cățeii de usturoi, să-i pună într-o lingură și să-i înghită cu apă. Astfel, conținutul va ajunge direct în stomac. Dacă nu s-a rezolvat problema, mestecă frunze de pătrunjel sau busuioc pentru a mai reduce din miros. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Bugetul pentru Sănătate, mai mare cu 13%
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Ne pândește boala somnului
Pagina a fost generata in 1.4122 secunde