Usturoiul, cel mai puternic antibiotic natural

346
Usturoiul,  cel mai puternic  antibiotic natural - celmaiputernicantibiotic-1377088503.jpg

Articole recomandate

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub formă de aliment pur. Contra sucului său, germenii de răceli, gripe și viroze nu au nicio șansă. Combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii. Este o plantă atât de puternică, încât atunci când e frecată pe picioarele cuiva intră rapid în sânge și poate avea un efect benefic în plămâni. O cataplasmă cu usturoi pusă pe tălpile picioarelor este foarte bună pentru oprirea tusei și alungarea răcelilor. Se face tocând câțiva căței de usturoi, amestecându-i cu puțin untdelemn de măsline și aplicând mixtura pe tălpi. 

Un remediu pentru diabet

Usturoiul nu vindecă diabetul și nu trebuie folosit fără permisiunea medicului, dar poate fi un mod util de a coborî nivelul zahărului și, astfel, de a controla boala. Surprinzător și interesant, însă, este faptul că usturoiul poate reduce nivelul zahărului din sânge la diabetici. Usturoiul - deși are o acțiune puțin mai înceată - este la fel de eficient ca tolbutamida (un medicament oral pentru diabetici) la eliminarea glucozei excesive din sânge.

Reîntinerește ficatul

Principala valoare a usturoiului în tulburările hepatice constă în puterea sa de a detoxifia bacteriile din intestine și, astfel, de a ajuta ficatul să se odihnească. Este un stimulent dovedit al sucurilor. Se susține că o linguriță de usturoi în amestec cu o lingură de untdelemn de măsline sau ulei de soia, luată seara, înviorează ficatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 August 2013
Stire din Sănătate : Beneficiile prunelor
Marţi, 20 August 2013
Stire din Sănătate : Detoxifierea cu lămâi
Pagina a fost generata in 0.417 secunde