Urinarea frecventă, semnal de alarmă pentru organism

248
Urinarea frecventă, semnal de alarmă pentru organism - urinarea2-1622745494.jpg

Articole de la același autor

Urinați de prea multe ori pe zi? Dacă vă confruntați cu această problemă, ar trebui să consultați un medic. Nu mai stați pe gânduri, pentru că urinarea frecventă, însoțită și de febră, durere, vomă, senzații de sete, oboseală sau disconfort la nivelul abdomenului, reprezintă un semn de infecție a tractului urinar sau a altor organe. Potrivit dr. Cristina Lepădatu, cauze ale urinării frecvente includ diabetul, sarcina, problemele cu prostata, cistita sau atacul cerebral.

Așadar, nu lăsați problemele să treacă neobservate gândindu-vă că puteți trata o simplă cistită cu diferite tratamente, pentru că așteptând să treacă de la sine, simptomele se vor agrava și boala va avansa, tratamentul va deveni mai complicat, iar rezultatele bune vor apărea mai greu.

De regulă, persoanele sănătoase urinează de aproximativ patru-cinci ori pe zi. În cazul în care urinarea este mai frecventă, mergeți la doctor pentru un control. În primă fază, puteți apela la medicul de familie, care vă poate orienta corect, în funcție de simptomatologie. În orice caz, este nevoie de un sumar de urină, o analiză de sânge cuprinzând testele uzuale, poate chiar și o urocultură. În cazul diabetului, urinarea frecventă este un simptom timpuriu atât pentru tipul 1, dar și pentru tipul 2, pentru că organismul încearcă să scape, prin urinare, de glucoza neutilizată. De asemenea, urinarea frecventă în cazul persoanelor cu diabet nu este cauzată de faptul că este excitată neadecvat vezica urinară, ci fiindcă ea se umple mai repede. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.1142 secunde