Urinarea frecventă, semn de boală renală

Luni, 09 Februarie 2015
235
Cistitele sau infecțiile urinare, cum sunt cunoscute de pacienți, sunt declanșate de acțiunea unei bacterii asupra tractului urinar. Principalele semne ale afecțiunii sunt urinările frecvente aso-ciate cu usturimi sau cu dureri.

Boala este întâlnită mai des la femei, dar și bărbații de vârsta a treia sunt predispuși la ea. Acest tip de infecții apare din cauza faptului că diferite microorganisme ajung la nivelul aparatului urinar, se multiplică și, în timp, duc la modificări în funcționarea normală a rinichilor și a căilor urinare.

"Infecțiile urinare sunt un efect datorat bacteriilor, întâlnite mai ales la femeile care ajung la menopauză, dar și la bărbați, dacă vorbim de inflamarea uretrei, așa-numita uretrită. Există și o a treia categorie de infecție urinară, pielonefrita, este inflamația vezicii urinare care urcă către rinichi.

Această infecție se manifestă prin micțiune anormal de frecventă cu eliminarea unor cantități mici de urină, prin senzația dureroasă la urinare, nevoia imperioasă de a urina, dureri și arsuri în tipul urinării, urină tulbure cu miros dezagreabil, urinare cu dificultate, febră, dureri lombare, vărsături sau secreții.

Tratamentul constă în antibiotice și poate dura chiar și o lună, timp în care pacientul este monitorizat de medic pentru a se preîntâmpina insuficiența renală", explică dr. Azis Olgun, medic urolog în cadrul Centrului Medical On Clinic. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2824 secunde