Unghiile exfoliate și crăpate vă arată cât de sănătoși sunteți

177
Unghiile exfoliate și crăpate vă arată cât de sănătoși sunteți - unghii-1624367062.jpg

Articole de la același autor

Unii oameni au unghiile fragile, această problemă putând avea cauze diverse. Lăsând la o parte aspectul cosmetic, unghiile cu probleme pot ascunde suferințe medicale profunde. Conform davidwolfe.com, unghiile exfoliate sau subțiri ori îngălbenite pot avea cauze diverse.

Specialiștii spun că fumatul sau înaintarea în vârstă pot fi printre cauzele îngălbenirii unghiilor. În cazul în care acestea sunt și subțiri, chiar și exfoliate, pot fi afectate și de o infecție fungică.

De asemenea, unghiile îngălbenite pot arăta că suferiți de diabet, psoriazis sau de afecțiuni ale tiroidei. Totodată, unghiile exfoliate, crăpate sau fragile indică un deficit de vitamina A, B sau C. Unghiile exfoliate, crăpate sau fragile pot fi, în același timp, rezultatul faptului că țineți mâinile în apă în mod regulat. Fie că acest lucru se întâmplă la bucătărie sau la piscină, unghiile pot suferi dacă sunt ținute prea mult timp în apă. Unghiile fragile pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea frecventă a dizolvantului sau expunerea la substanțe chimice, cum ar fi produsele de curățat, dar indică, deseori, deficitul de vitamina A, B sau C. Referitor la micile pete albe de pe unghiile dumneavoastră, acestea pot fi cauzate de traumatismul unghiilor. De obicei, acestea nu constituie motive de îngrijorare, pentru că, în cele din urmă, ele vor dispărea singure. Striurile orizontale, în schimb, pot fi un semn că suferiți de psoriazis, diabet sau aveți deficiență de zinc, dar mai pot fi cauzate de traumatismele unghiilor sau de alți factori interni. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7114 secunde