Unde se pot testa gratuit constănțenii de hepatită și HIV

174
Unde se pot testa gratuit constănțenii de hepatită și HIV - testarehivsidahepatitafundatiaba-1365439811.jpg
Fundația Baylor Constanța a demarat o campanie de testare gratuită pentru hepatitele B, C și HIV care se va desfășura pe o perioadă de trei luni, mai precis până în luna iunie a acestui an. "Campania «Cum arată sângele tău» se adresează constănțenilor care vor să se testeze pentru aceste afecțiuni. Astfel, ei sunt așteptați în fiecare zi de luni, în centrul comercial Maritimo, între orele 14,00-18,00, în cadrul dispensarului din acest centru comercial. 

Avantajul pe care îl au cei interesați este că testarea în acest centru nu necesită programare, iar echipa Baylor este pregătită să recolteze probe de sânge și să îi consilieze. Practic, testarea se face după protocolul utilizat de Baylor în toate campaniile. 

Există o preconsiliere înaintea testării prin care li se explică ce înseamnă aceste boli, la ce factori de risc sunt supuse persoanele care se infectează, dar și orientarea și îndrumarea pacienților în cazul în care testele ies pozitive. 

"Acest punct de recoltare nu este singurul la care se pot adresa cei care vor să se testeze. Mai pot merge la cele două cabinete fixe aflate în cadrul policlinicii 1, la cabinetul 243, dar și la sediul Baylor din Km 4-5, în cadrul centrului de excelență, unde însă este nevoie de programare", a explicat pentru Cuget Liber, Mihaela Bogdan, director de proiect în cadrul Fundației Baylor Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2276 secunde