Unde s-a ajuns. Mame inconștiente! Le bagă pe gât copiilor ciocolată, încă de la naștere

26236
9
Unde s-a ajuns. Mame inconștiente! Le bagă pe gât copiilor ciocolată, încă de la naștere - bebelusciocolata2-1506515823.jpg

Articole de la același autor

Contrar indicațiilor medicilor pediatri, care pur și simplu le interzic părinților să le dea copiilor ciocolată, până la vârsta de 2-3 ani, unele mămici aleg să ignore aceste sfaturi, după cum se vede chiar în imaginile de mai sus. Acestea au fost surprinse de o mamă, în Irlanda, într-un mijloc de transport în comun, indignată de faptul că femeia din imagini îi "îndesa" pe gât unui copilul de doar câteva luni un baton de ciocolată, potrivit spuselor femeii, la un moment dat copilul refuza, însă ea a insistat până a mâncat-o pe toată.


"Irish style! Halal civilizație în ce privește alimentația", a menționat autoarea fotografiilor, care a ales să rămână anonimă. 


"Deși o ciocolată de calitate conține toți acești nutrienți benefici, consumul acesteia nu este recomandat copiilor cu vârstă de până la 3 ani. Pediatrii și nutriționiștii sunt de părere că sistemul digestiv încă sensibil al copilului mic nu poate digera produsele din ciocolată. 


Totodată, la copilul de până la 3 ani, ficatul și pancreasul nu sunt pe deplin formate pentru a funcționa la capacitatea maximă. Din această cauză, grăsimea conținută de ciocolată reprezintă o sarcină prea grea de digerat pentru cele două organe. 
În plus, probabilitatea apariției unei alergii alimentare din cauza consumului de ciocolată este destul de mare în cazul copiilor mici. 


O altă problemă este faptul că această cantitate mare de grăsimi și carbohidrați pe care o conține ciocolată și care au o valoare energetică ridicată are un efect de suprastimulare a copilului, în condițiile în care sistemul sau nervos este încă mai sensibil decât în cazul unui adult. 


Nu trebuie stimulată nici activitatea cardiaca a copilului mic, cu atât mai mult cu cât creierul copiilor sub 3 ani nu este la fel de solicitat că, de exemplu, cel al elevilor cărora chiar le este recomandat să consume cantități mici de ciocolată. 


Astfel, ciocolată nu este doar un desert delicios, ci și un produs util. Însă, acesta nu ar trebui introduse în alimentația copilului până la vârstă de 3 ani. 


Reguli de care să țineți cont 


Copiilor mai mari de 3 ani, și, în special elevilor și copiilor care fac mult sport li se recomanda consumul zilnic de ciocolată. Însă mare grijă la cantitate! Pentru a beneficia de avantajele ciocolatei, este suficient că elevul să mănânce 20-25 de grame pe zi, adică 3-4 pătratele. 


De asemenea, nu se recomanda consumul de ciocolată pe stomacul gol, deoarece carbohidrații care se asimilează foarte repede ajung imediat în sânge și declanșează producerea unei cantități mari de insulină, care poate fi o amenințare la sănătatea copilului", notează centrul de parenting.ro. 


Comentează știrea

Ale
27 septembrie 2017
Nesimtire

Unde s-a ajuns! Sa furi o poza de pe un grup de mamici si sa iti faci o stire de tot rasul. Chiar asa de jos sunteti doamna???

Ioana
27 septembrie 2017
Pseudojurnalism

Ati facut exact si ce a facut tipa ne anonima, care a facut poza mamei si copilului in autobuz. O ilegalitate. Nu aveti context, dar traiti din likeuri si comments. Faceti publica poza unui minor fara nici un consimtamant. Sper ca familia lui sa afle asta si sa aflati cum e sa faci lucrul ca la carte, nu a la Romanica

O cititoare
27 septembrie 2017
O tentativă de articol

Cică asta e articol, poate doar de șters pe jos. Habar nu aveți să scrieți. Numai greșeli, ia in loc de ea, deșert in loc de desert. Ați citit măcar o dată ce inepții ați scris??

Corina Apostu
27 septembrie 2017
O rusine a facultatii care te-a format

Faci de ras profesia asta si presa constanteana.

andrei
27 septembrie 2017
ha???

Pune mana si invata-ti drepturile si indoatoririle de cetatean! Ai voie sa fotografiezi pe cine vrei in spatiul public (incluziv in autobuz) atata timp cat nu folosesti teleobiective, si sa faci publice pozele unde vrei!

Răspuns la: Pseudojurnalism
Adăugat de : Ioana, 27 septembrie 2017
Ati facut exact si ce a facut tipa ne anonima, care a facut poza mamei si copilului in autobuz. O ilegalitate. Nu aveti context, dar traiti din...
O mama
27 septembrie 2017
Prost

Acum ca ne-ai aratat cat esti de prost, atat tu cat si viata care a facut poza, fara a cere permisiunea, ai face bine sa ștergi postul, astfel eu voi avea grija sa ajunga la ziarele din uk si sa firi trasi la raspundere pentru ceea ce ati facut! Oameni de nimic!

Marius
28 septembrie 2017
Pfff

In loc sa comentam subiectul in sine,despre alimentația unui copil,toți își dau cu părerea daca e sau nu voie sa se facă poze in spațiul public...halal popor,nu am citit la nici unul daca a făcut bine acea mămică indesandu-i pe gat copilului ciocolata,toți ați sărit pe cel care a scris articolul..

Liviu Burebista
28 septembrie 2017
Sa rasturnat carul cu prosti

Un singur comentariu la subiect, restul idioti.

Andreea
28 septembrie 2017
Incredibil!

Se pare ca doar 2 persoane din cei care au citit acest articol,au reusit sa nu piarda mesajul principal. Restul sunt cu siguranta exact genul ala de oameni care considera ca un pic de ciocolata pana la 3 ani nu omoara copilul. Parca aud remarcile alea tipice: "lasa ca asa ati crescut si voi mari" " pe vremea mea se dadea si nu patea bebe nimic" etc. Poate se simt cumva cu "musca pe caciula" si au sarit repede sa atace bietul jurnalist. Ce mai conteaza ca mesajul e unul bun si incearca sa traga un semnal de alarma. Pffff!!! Ca la noi, la nimeni :( pe cuvant! E tare trist!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2559 secunde