Unde mergem mai întâi când se îmbolnăvește cel mic

637
Unde mergem mai întâi când se îmbolnăvește cel mic - pediatrie1327512790-1327555130.jpg

Articole de la același autor

Mulți dintre părinți, în special cei tineri și fără experiență, solicită serviciile de urgență ale spitalelor chiar și atunci când nu este neapărat nevoie. Din acest motiv, secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța este, aproape în permanență, ocupată, iar la Unitatea de Primire Urgențe Pediatrie, zilnic se prezintă zeci de copii bolnavi. Dr. Cristina Mihai, șefa Secției de Pediatrie a SCJU, spune că, numai în primele 23 de zile ale lunii ianuarie, 578 de copii au ajuns la urgență. "De obicei, aproape un sfert din cei care se prezintă la urgență, se și spitalizează, ceea ce determină o aglomerare a secției", spune medicul pediatru.
În primul rând, dr. Mihai recomandă părinților să se adreseze, încă de la primele semne ale bolii, la medicii de familie pentru a primi un tratament adecvat. "Este foarte important să fie contactat medicul de familie mai întâi pentru că multe afecțiuni pot fi tratate și acasă. În acest fel, aici la spital ne-am putea ocupa de cazurile care au nevoie de atenție sporită", mai spune șeful secției de Pediatrie.
Totodată, părinții mai sunt sfătuiți să îi ferească pe cei mici de colectivități, iar dacă sunt bolnavi, să îi izoleze la domiciliu și să îi trateze corespunzător. Copiii ar trebui să fie ținuți departe de locurile aglomerate cum ar fi centrele comerciale sau locurile de joacă. Spălatul pe mâini este, de asemenea, foarte important, deoarece prin mâinile murdare se transmit cei mai mulți germeni patogeni. În cele din urmă, dr. Cristina Mihai a precizat că prezentarea la urgență ar trebui să se facă doar în cazuri bine estimate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce boli anunță balonarea copiilor? (2)
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Risotto cu broccoli la cuptor
Pagina a fost generata in 0.4333 secunde