Un nou medicament pentru obezitate, în farmacii din 2015

226
Un nou medicament pentru obezitate, în farmacii din 2015 - pastila680x365-1419255198.jpg

Articole de la același autor

Un medicament împotriva obezității, produs de laboratorul american Orexigen Therapeutics, a primit recomandare pozitivă privind autorizarea de comercializare în Europa, a anunțat vineri Agenția europeană pentru medicamente (EMA).


Printre efectele secundare nedorite potențiale ale medicamentului se numără probleme gastro-intestinale sau legate de sistemul nervos central, potrivit EMA, care a recunoscut că "există încă incertitudini legate de efectele pe termen lung asupra sistemului cardiovascular".


Agenția europeană a adăugat, totuși, că rezultatele intermediare ale unui test clinic "dau asigurări în ceea ce privește riscurile patologice cardiovasculare grave" legate de Mysimba, scrie mediafax. 


Pacienții care vor primi tratament cu Mysimba vor fi consultați din nou de medicii lor, după o perioadă de 16 săptămâni, când tratamentul va fi oprit dacă nu au pierdut cel puțin 5% din greutatea inițială, potrivit EMA.


Recomandarea de autorizare a comercializării acordată de EMA trebuie aprobată formal de Comisia Europeană, înainte ca medicamentul să poată fi vândut efectiv în fiecare stat membru al Uniunii Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Ce buget primește sănătatea în 2015
Vineri, 12 Decembrie 2014
Stire din Sănătate : Cum va arăta bugetul CNAS, în 2015
Marţi, 09 Decembrie 2014
Stire din Social : Anul 2015 vine cu angajări!
Pagina a fost generata in 1.078 secunde