Un milion de doze de vaccin pregătite pentru imunizarea gripală

211
Un milion de doze de vaccin pregătite pentru imunizarea gripală - vaccinareaantigripala2012-1350314189.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății a pregătit un milion de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită anunală. "Suntem în curs de finalizare a procedurilor de achiziție a vaccinului gripal necesar imunizărilor.

Ministerul Sănătății a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget de 11 milioane de lei. Conform estimărilor noastre, vom putea începe campania la sfârșitul acestei luni", au declarat specialiștii de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății.

Ca în fiecare an, campania se va desfășura în cabinetele medicilor de familie și în cadrul unităților spitalicești cu paturi și va viza vaccinarea cu prioritate a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, conform recomandărilor OMS și ECDC.
Ministerul Sănătății recomandă ca în această perioadă cu fluctuații de temperatură să respecte regulile elementare de igienă pentru a evita îmbolnăvirile.

Conform datelor raportate de către Centrul Național de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în săptămâna 1-7 octombrie 2012 , numărul total cazuri de infecții respiratorii este de 52 414, în scădere cu 25% față de săptămâna trecută.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6587 secunde