Un medic a refuzat internarea unei paciente și i-a rupt fișa

391
Un medic a refuzat internarea unei paciente și i-a rupt fișa - baicoi-1515411882.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Spitalului Orășenesc Băicoi a declanșat o anchetă după ce un medic a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce refuza internarea unei paciente, iar la un moment dat cadrul medical rupe fișa medicală a bolnavei.

Potrivit unor imagini filmate cu camera ascunsă care au apărut în spațiul public, o persoană s-a prezentat, în ziua de Bobotează, la camera de gardă a Spitalului Băicoi, spunându-i medicului că a venit cu o pacientă adusă cu ambulanța de la Spitalul Județean Ploiești, unde nu a putut fi internată din lipsă de locuri.

Medicul de gardă, Marta Coman, a refuzat să interneze bolnava, spunând că iese din gardă la ora 08,00 a doua zi.

"Doamnă, știți care e chestia? Io ies din gardă mâine la ora 08,00. Dacă mai îmi vin 20 ca dvs... (...) Și ați venit și vă trimit acasă. (...) Doamnă, internările nu se fac de la Ploiești la Băicoi. Aicea eu hotărăsc dacă internez sau nu, nu Ploieștiul peste mine, cum nici eu nu hotărăsc peste ei. (...) Doamnă, de pe data de 2 tot vă plimbați. (...) Ce aveți astăzi, de Bobotează, să vreți să internați? (...) Da' de ce aș interna-o eu acuma dacă dvs. de pe data de 2 tot stați pe drum cu ea?", i-a spus medicul persoanei care însoțea bolnava.

În aceste condiții, aparținătoarea i-a cerut medicului să scrie în fișă că nu dorește să facă internarea și să pună parafa pe fișă, însă cadrul medical a refuzat.

"Nu, nu vreau io. (...) Dar de ce să scriu? V-au scris destul la Ploiești. (...) Nu vă scriu, nu îmi merge pixul. (...) Nu vreau, doamnă, să îmi asum nimic din momentul în care Spitalul Județean Ploiești și-a asumat că nu o primește. SJU nu a vrut să o interneze pentru că nu e de internat", a spus medicul.

În momentul în care aparținătoarea i-a cerut cadrului medical să se prezinte, Marta Coman nu a răspuns și, vizibil nervoasă, a rupt fișa pacientei.

"Sunteți nesimțită. (...) Aduceți-o aci să o internez, vă rog foarte mult să o aduceți să o internez. Dă-o dracu de treabă, chiar sunteți în ultimul hal. Aveți probleme cu capu' dacă dvs. tot insistați. (...) Dvs. vă bateți joc de mine", a mai afirmat medicul.

Managerul spitalului, Andreea Irimescu, a declarat că la nivelul unității au fost convocate comisiile de etică și disciplină, iar în cauză vor fi luate "toate măsurile legale".

Potrivit sursei citate, medicul respectiv este angajat al Spitalului Drajna și colaborator al Spitalului Băicoi doar pe camera de gardă.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.369 secunde