Uleiul de oregano vă ajută la tratarea gripei și a răcelilor

255
Uleiul de oregano vă ajută la tratarea gripei și a răcelilor - uleiuldeoregano2-1638295344.jpg

Articole de la același autor

Câteodată, problemele respiratorii pot fi ameliorate și cu uleiuri esențiale, iar cel obținut din oregano este de mare ajutor în ceea ce privește tratarea răcelii și a gripei. De ce? Specialiștii spun că, înainte de toate, oregano este o plantă aromatică ce aparține familiei mentei. Uleiul esențial de oregano este popular datorită proprietăților sale antivirale, antioxidante și antiinflamatoare. Uleiul este obținut din diferite părți ale plantei și este consumat sub diverse forme. Înainte de a-l cumpăra, trebuie să știți că planta din care este obținut uleiul conține mai mulți compuși cu proprietăți care sunt benefice sănătății umane, cum ar fi acidul rosmarinic, timolul și carvacrolul. Această compoziție este baza care oferă o serie de efecte pozitive.

Potrivit unui studiu recent, oregano poate combate bacteriile precum Staphylococcus aureus, una dintre cele mai frecvente cauze de intoxicații alimentare și infecții ale pielii. De asemenea, uleiul poate ajuta la combaterea unor bacterii rezistente la antibiotice, și, în plus, poate reduce colesterolul, potrivit unui studiu științific. Așa că, cei care au primit tratamentul au avut un nivel mai mare de colesterol bun, în timp ce colesterolul rău a fost redus comparativ cu cei care au practicat doar obiceiuri alimentare sănătoase.

Un alt studiu ce a inclus și alte plante similare a arătat faptul că oregano conține niveluri de antioxidanți ridicate, în comparație cu cimbrul, sunătoarea și maghiranul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4344 secunde