Uleiul de cocos sau pe cel de susan vă ajută să scăpați de mătreață

123
Uleiul de cocos sau pe cel de susan vă ajută să scăpați de mătreață - uleiul1-1571125697.jpg

Articole de la același autor

Pentru mulți dintre noi, mătreața constituie o mare problemă și deși încercăm o mulțime de tratamente, situația se tot repetă, devenind extrem de deranjantă. De ce apare mătreața? Dr. Marilena Puchianu, medic de familie spune că supărătoarea mătreață se poate face și din cauza șamponului, a diferitelor tratamente pentru păr, dar și din cauza lipsei unor vitamine și minerale din alimentație. 


De asemenea, apa dură poate fi o altă cauză, pentru că, dacă aceasta conține calciu, fier și magneziu, poate duce la uscarea scalpului sau la mătreață.


Pentru a scăpa de mătreață, puteți recurge la câteva metode, care vă vor fi de folos. În primul rând, alegeți uleiul de cocos sau pe cel de susan. Masați-vă, cu ajutorul acestora, scalpul, apăsând ușor, după care lăsați să acționeze aproximativ un sfert de oră, iar apoi spălați-vă cu un șampon contra mătreții. 


O altă metodă care vă va ajuta în combaterea mătreții se referă la oțetul de mere, care, dizolvat în puțină apă, are acțiune antibacteriană și antifungică. Totodată, puteți alege să vă masați pielea capului cu bicarbonat de sodiu. Cum? Amestecați o lingură de bicarbonat cu două căni de apă și vă spălați pe cap cu acest amestec, masând ușor rădăcina. Înainte de toate, însă, nu uitați să folosiți un șampon dermatocosmetic, iar cel mai potrivit, susține medicul, ar fi să conțină sulfat de seleniu. 


Acest ingredient este recunoscut pentru efectul benefic pe care îl are în cazul mătreții, încetinind procesul de regenerare a scalpului, diminuând și chiar stopând formarea mătreții. Așa că, soluții există. Rămâne la latitudinea dumneavoastră ce soluții ceți adopta pentru a scăpa de mătreață. Pe lângă toate acestea, puteți cumpăra și un pieptăn cu dinții mici, care vă va fi foarte util pentru a scăpa de această problemă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Octombrie 2019
Stire din Sănătate : Urinați des? Cistita e de vină!
Pagina a fost generata in 2.1031 secunde