Ulciorul debutează cu mici umflături, transformate în saci de puroi

314
Ulciorul debutează cu mici umflături, transformate în saci de puroi - ulcior-1622370355.jpg

Articole de la același autor

Ulciorul la ochi sau orjeletul este acea infecţie a glandei sebacee ale genei, situată la marginea palbebrală. Infecţia poate fi dezvoltată atât în interiorul, cât şi în exteriorul pleoapei, aceasta putând apărea la orice vârstă. În majoritatea cazurilor, urmează apariţia unei dureri în zona pleoapei, aceasta devenind mai sensibilă, iar în locul unde se situează infecţia se poate identifica edemul. În câteva zile, această umflătură urmează a evolua spre o colecţie purulentă, vindecându-se în circa o săptămână.

Principalul vinovat pentru apariţia orjeletului o reprezintă stafilococul auriu, acesta fiind prezent, deseori, la nivelul tegumentului. Alţi factori ce pot duce la apariţia ulciorului sunt: lipsa igienei, transpiraţia, produse cosmetice folosite în exces sau incorect, ce ar putea să fie infectate cu alte bacterii. Totodată, poluarea sau frecarea pleoapelor pot fi alte cauze care ar putea duce la apariţia ulciorului.

Specialiştii spun că transmiterea sa se poate face fie prin folosirea aceloraşi picături pentru ochi cu cele ale altor persoane infectate, înotul într-o piscină neigienizată, dar şi intrarea ochilor în contact cu mâinile murdare.

Printre principalele simptome în cazul apariţiei unui ulcior la ochi, puteţi identifica o umflătură ce se va transforma într-un sac cu puroi şi un punct gălbui, în zona pleoapei superioare. Apoi, într-o perioadă de circa trei zile, punctul gălbui se va sparge, astfel puroiul eliminându-se, apoi durerea scade în intensitate, la fel şi inflamaţia.

În majoritatea cazurilor de îmbolnăvire pacienţii pot avea şi alte simptome, cum ar fi ochi înlăcrimaţi, febră, secreţii ale nasului, arsură în zona ochiului şi a pleoapei, dureri de gât şi cap sau febră. În cazul îmbolnăvirii cu ulcior extern, acesta poate fi remis spontan, în timp ce ulciorul intern poate să se resoarbă sau închista. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7546 secunde