Tu știi DE CE unele alimente creează DEPENDENȚĂ? Citește aici

185
Tu știi DE CE unele alimente creează DEPENDENȚĂ? Citește aici - apetitexcesiv-1365776564.jpg
Deși cei mai mulți consideră această pornire drept poftă sau lăcomie, cercetătorii germani susțin că au descifrat misterul pentru care unele gustări sau deserturi sunt imposibil de mâncat în cantități mici.


Pofta pe care este foarte probabil ca fiecare dintre noi să o simtă pentru un anumit aliment are o explicație științifică, fiind ceea ce oamenii de știință numesc "hiperfagie hedonistă": pornirea de a mânca excesiv mai degrabă din plăcere decât din cauza foamei, scrie Daily Mail.


"Supraconsumul recreațional poate apărea în viața fiecăruia la un moment dat în viață - iar forma cronică este un factor cheie în epidemia de supraponderalitate și obezitate", explică doctorul german Tobias Hoch


O teorie este că în alimente ca chipsuri și dulciuri se găsesc astfel de declanșatori care stimulează centrii de recompensă ai creierului. Prin urmare, unii oameni pot avea un nivel diferit de sensibilitate la semnalele de recompensă, ceea ce poate explica de ce unele persoane sunt mai susceptibile la a mânca în cantități mult mai mari decât altele, sunt de părere oamenii de știință, scrie Mediafax.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2218 secunde