Tratamentul salvator care reface vederea "cât ai clipi"

10211
Tratamentul salvator care reface vederea

Articole de la același autor

Atrofia nervului optic reprezintă situația în care nervul responsabil de transmiterea stimulilor vizuali, ce pornesc de la segmentul de recepție al analizatorului vizual și se îndreaptă către creier, este anihilat. În final, în urma unor progrese degenerative care afectează calea vizuală, apare atrofia nervului optic.

Cauzele care determină atrofia nervului optic sunt variate. Printre acestea, se regăsesc: șocurile, radiațiile, patologia oftalmică (glaucomul), traumatismele, tumorile cerebrale, accidentele vascu-lare temporale etc.

Institutul tehnico - științific "Microchirurgia ochiului" Academ. Feodorov este unul dintre puținele centre care oferă o gamă completă de tratament pacienților cu tot felul de boli ale nervului optic și ale căii vizuale.

"În centru se folosesc echipamente ultramoderne pentru diagnosticarea și tratarea pacienților cu aceste afecțiuni. Cu ajutorul acestor echipamente, la care se adaugă vasta experiență în domeniu, cât și propriile metode elaborate, specialiștii centrului asigură asistență medicală pacienților cu următoarele tipuri de boli: atrofie parțială a nervului optic; înfrângerea nervului optic în leziuni ale creierului și după neuroinfecții; nevrita și atrofia nervului optic în bolile demielinizante ale SNC, inclusiv scleroză multiplă, encefalomielită diseminată; înfrângerea nervului optic în encefalopatie (hipoxic, toxic); înfrângerea nervului optic după operație (craniotomie); înfrângerea nervului optic în patologia vasculară (encefalopatie, hipertensiune, insuficiență cerebrovasculară cronică de diferite origini, starea după tulburări circulatorii cerebrale acute); leziuni ale nervului optic în bolile de ochi (glaucom, traume, neuropatie optică ischemică) etc.", explică specialiștii de la Institutul "Microchirurgia ochiului" Academ. Feodorov.

Recăpătarea vederii în patru pași

Experiența medicilor în tratamentul pacienților cu patologie a nervului optic este mai mare de 20 de ani, iar eficacitatea tratamentului este la nivelul celor mai bune centre din lume. Anual, acestor tratamente sunt supuși în jur de 2.000 - 2.500 de pacienți.

Gama individuală de măsuri terapeutice poate îmbunătăți vederea și, în unele cazuri, crește foarte mult calitatea vieții. Atrofia nervului optic este un proces ireversibil și niciun tratament nu poate rezolva leziunile induse de această afecțiune; cu toate acestea, vederea pacientului poate fi salvată în Institutul tehnico - știintific "Microchirurgia ochiului" Academ. Feodorov din Federația Rusă, printr-un tratament complex care include patru etape, și anume: tratamentul medicamentos, blocada orbitală, tratamentul Laser - magnitoterapie și neurostimulare, metode de tratament electrofiziologice.

"Tratamentul trebuie repetat de două ori pe an, până la obținerea rezultatelor privind îmbunătățirea vederii, în funcție de istoricul afecțiunilor. Atrofia parțială a nervului optic necesită o abordare specială a cursului regulat al acestui tratament. Dacă este necesar, pacienții sunt supuși unor tehnici mult mai complexe. Combinația dintre tradiție și dezvoltarea de noi tehnici proprii permite tratamentului să rămână la nivelul actual al oftalmologiei. Înalta calificare a personalului acestui departament, abordarea individuală, sensibilitatea și atenția personalului medical ajută pacienții să-și recapete vederea, fără intervenții chirurgicale", adaugă specialiștii.

v v v

Pentru detalii suplimentare, dar și programări, puteți apela numărul de telefon 0740.295.193. 

Citeşte articolul integral pe sănătate.cugetliber.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8603 secunde