Tratamentul endodontic este foarte important. Doar așa vă puteți salva dinții

107
Tratamentul endodontic este foarte important. Doar așa vă puteți salva dinții - dinti2-1570521579.jpg

Articole recomandate

Trebuie să recunoaștem că cei mai mulți oameni ajung la dentist abia atunci când nu mai suportă durerea și caria este extinsă în profunzime, plină de bacterii, contaminând, astfel, pulpa coronară. În acest caz, smalțul și dentina și-au pierdut rolul de scut și favorizează prin retenție bacteriană, inflamația ireversibilă a pulpei coronare și radiculare, ducând inevitabil la tratamentul endodontic. 


Dr. Natalia Păduraru, medic specialist endodont spune că acest tratament urmărește salvarea rădăcinii și a țesuturilor dure dentare rămase la suprafața gingiei.


"Specialitatea care tratează și menține sănătatea rădăcinilor dinților se numește endodonție și are ca obiectiv, tratarea tuturor afecțiunilor ce privesc interiorul dintelui (camera pulpară și canalul radicular), dar și țesuturile din vecinătate, care au suferit patologii consecutive afectării pulpei dintelui. Tratamentul de canal, cum este denumit în limbajul uzual, este singura alternativă conservatoare la extracția dintelui, aflat într-un proces inflamator, fie el acut sau cronic. Astfel, înainte de a accepta extracția unui dinte, pacientul se va asigura că a beneficiat de diagnosticul corect din partea unui specialist în practica endodontică", a afirmat specialistul. 


Mai departe, medicul va efectua multe alte investigații și o inspecție amănunțită a dintelui, pentru a lua decizia care permite un rezultat predictibil și de durată.


În cele din urmă, dacă va decide să salveze dintele cu probleme, etapele de tratament ce vor urma, vizează eliminarea infiltrației bacteriene din întregul sistem radicular al dintelui și implicit tratarea parodontitei apicale, care însoțește în cele mai multe din cazuri, patologia pulpară. În acest fel, cresc considerabil șansele obținerii unor rădăcini sănătoase și dintele poate fi păstrat pe arcadă o perioadă lungă de timp.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8343 secunde