Tratamentul cancerului de colon variază, în funcție de localizarea tumorii

208
Tratamentul cancerului de colon variază, în funcție de localizarea tumorii - colon-1622370226.jpg

Articole de la același autor

Intestinul gros reprezintă ultima porțiune a tubului digestiv. Acesta cuprinde mai multe segmente, diferite ca structură și funcții. În acest fel, simptomatologia, evoluția în timp și tratamentul cancerului de colon variază, în funcție de localizarea tumorii. Cancerul de colon drept include tumorile maligne apărute în jumătatea dreaptă a colonului, iar operația standard este hemicolectomia dreaptă, prin abord clasic sau laparoscopic.

Din păcate, cancerul de colon drept evoluează mult timp fără a fi anunțat de anumite simptome. Intestinul nu doare dacă nu este inflamat sau dilatat, sau cecul și colonul ascendent au diametru mare. Materiile fecale ajunse în cec sunt semilichide, iar datorită acestui fapt se pot strecura mai ușor printre obstacole, diagnosticul fiind pus de regulă în stadii avansate, precizează elytis.ro.

Când apar, durerile semnifică invazia organelor vecine (mușchi, perete abdominal, nervi, ureter, duoden etc). Acestea cresc progresiv în intensitate. Deoarece aceste tumori de colon drept au loc să se dezvolte nestingherite, ating dimensiuni disproporționat de mari față de posibilitățile vaselor sangvine de a le asigura hrana. De aceea, bucăți din ele mor periodic și se elimină în fecale.

Ulcerarea lor permanentă provoacă sângerări mici, dar constante, pacientul devenind anemic. În cancerul de colon drept sângerările anale sunt foarte rare și apar doar când tumora rupe un vas mai mare. Oboseala, slăbiciunea, scăderea inexplicabilă în greutate sunt semne indirecte de cancer, dar sunt foarte nespecifice, deoarece apar într-o sumedenie de alte boli, susțin specialiștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7361 secunde