Tratamentul anemiilor depinde de cauza care le-a produs

138
Tratamentul anemiilor depinde de cauza care le-a produs - anemie-1627047674.jpg

Articole de la același autor

Anemia se face simțită în momentul în care se diminuează numărul celulelor roșii care au rolul de a transporta oxigenul. Afecțiunea este definită ca o scădere a concentrației de hemoglobină din sângele periferic, sub 12 grame/100 ml la femeie sau 13 grame/litru la bărbat. Hemoglobina este o proteină complexă, care conține fier, ce reprezintă cea mai importantă componentă a globulelor roșii din sânge numite hematii sau eritrocite.

Așa că, dacă aveți o stare permanentă de oboseală și lipsă de energie, chiar dacă ați dormit suficient, este posibil să aveți anemie. Iată care sunt cele mai frecvente simptome: amețeală, paloare, dureri de cap, slăbiciune, mâini și picioare reci sau amorțite, temperatură scăzută a corpului.

Potrivit dr. Ionela Buric, persoanele anemice au mai puțin oxigen în sânge, ceea ce înseamnă că inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa suficient oxigen. Simptomele cardiace includ: aritmie, scurtarea respirației, durere în piept. De cele mai multe ori, femeile și persoanele cu boli cronice precum boli ale rinichilor, au cel mai mare risc de anemie. Pe de altă parte, o dietă săracă în fier, acid folic sau vitamina B12 crește riscul dezvoltării anemiei. Oricum, cauza cea mai frecventă a lipsei de fier în organism este pierderea abundentă de sânge la femeile în perioada ciclului menstrual. Dacă sângele pierdut nu este înlocuit prin absorbţia nutrienţilor din alimentație, se instalează carența.

Apoi, ulcerul de stomac, dacă nu este tratat, provoacă anemie din cauza hemoragiilor interne care au loc regulat. Rețineți! Tratamentul anemiilor depinde de cauza care le-a produs: oprirea sângerărilor, alimentație bogată în proteine, tratament cu fier sau cu vitamina B12 și acid folic, combaterea infecțiilor și a paraziților, evitarea intoxicațiilor.

În cea ce privește alimentația se recomandă: pește, carne de pasăre, carne de vită, măruntaie (ficat de vită, rinichi, inimă etc), gălbenuș de ou, legume (sfeclă roșie, varză, fasole verde, roșii, spanac, salată), fructe (caise, piersici, ananas, curmale, căpșuni, coacăze negre), nuci, alune. Pe lângă acestea, mai poate fi adăugată cura cu suc de sfeclă roșie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3281 secunde