Tratamentul alergiei la laptele de vacă

188
Tratamentul alergiei  la laptele de vacă - tratamentulalergiei-1431860792.jpg

Articole de la același autor

Alergia la lapte este una dintre cele mai dificile tipuri de alergii care apar la sugari, spun medicii, iar acest lucru trebuie urmărit cu mare atenție de către mămici. Ele trebuie să ceară ajutorul unui pediatru în cazul în care copilul are erupții pe piele sau vomită după ce primește laptele.

"Alimentația în caz de alergie la proteinele laptelui de vacă este o situație delicată, dar care are totuși rezolvare dacă mămicile cer ajutorul specialistului. În acest caz, se menține formula de lapte cu proteinele extensiv hidrolizate și dieta fără proteine până la 2-3 ani. Între timp, copilul poate primi cereale, legume și fructe, fără însă a-l forța. Poate primi și alimente cu proteine din soia, dar, atenție: 25% din copiii cu alergie la proteinele laptelui de vacă pot dezvolta și alergie la proteinele din soia. În niciun caz nu trebuie să consume lapte de capră, deoarece 90% din copiii cu alergie la proteinele laptelui de vacă dezvoltă alergie și la proteinele laptelui de capră.

Tratamentul alergiei la lapte se face cu antihistamine, deoarece aceste medicamente reduc semnele și simptomele alergiei la lapte. Antihistaminele pot fi luate imediat după consumul de lapte, astfel încât simptomele să fie ameliorate", explică dr. Cristina Mihai, medic primar pediatru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6586 secunde