Toxiinfecțiile alimentare, pericolul care ne pândește vara

1241
2
Toxiinfecțiile alimentare, pericolul care ne pândește vara - fotofondtoxiinfectie-1438183190.jpg

Articole de la același autor

Vara, toxiinfecțiile alimentare sunt foarte frecvente atât în rândul copiilor, cât și al adulților. Este suficient să guști din alimente contaminate cu microbi și să te trezești cu dureri de burtă, dureri de cap, greață, vărsături și diaree.

La apariția primelor manifestări pacientul trebuie să se prezinte la medic. Practic, această afecțiune apare din cauza consumului de alimente sau băuturi contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziți. "Cele mai des întâlnite, dar și cele mai pe-riculoase bacterii care provoacă această afecțiune sunt salmonella, shigella, clostridium, stafilococul sau enterococul. Dacă vreți să nu aveți surprize neplăcute, trebuie să știți că pe lista alimentelor cu risc mare de contaminare sunt preparatele din carne depozitate necorespunzător, din pește, conserve, ouăle, dar și preparatele dulci. Cel mai frecvent contaminarea alimentelor are loc în timpul procesului de preparare sau pur și simplu din cauza condițiilor improprii de depozitare. Acest lucru este cel mai des întâlnit în industria alimentară, în restaurante și locații unde sunt servite preparate alimentare", explică dr. Loti Popescu, coordonator programe în cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică din Constanța.

Simptome bruște și foarte intense

Simptomele în cazul intoxicării alimentare apar la scurt timp după consum. Nu trebuie să pierdeți timpul și să ajungeți cât mai curând la medic, pentru că altfel riscați să faceți complicații! Iată cele mai frecvente semne că ceea ce ați consumat a fost contaminat: aveți o senzație acută de greață, crampe abdominale, vărsături sau diaree, care pot apărea concomitent, dureri de cap; semne de deshidratare, stare de rău general, frisoane și febră.

Formele cele mai severe de toxiinfecție alimentară pot duce chiar la deces. Pe lângă faptul că este nevoie de un consult medical imediat, persoana care a fost infectată trebuie să primească un tratament specific. Acest lucru poate fi stabilit însă, doar de medic.

Cum ne ferim

"Identificarea și neutralizarea surselor de infecție umane și extraumane sunt pasul cel mai important în împiedicarea apariției bolii. Purtătorii umani de germeni care dau toxiinfecția trebuie scoși din sectorul infectat până la dispariția agentului patogen, adică a virusului care a produs boala. Spălarea mâinilor înainte de a mânca sau de a servi mâncarea, după utilizarea toaletei și înainte de prepararea alimentelor", ne avertizează medicul specialist. Mai mult, spălarea și dezinfectarea riguroasă a ustensilelor de bucătărie, a zonelor de preparare , dar și a preparatelor în sine este obligatorie.

Comentează știrea

stelu
30 iulie 2015

> Oportunitate pentru >> oricine! Aceasta >> > oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe >> de >> > profesionisti >> > inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va >> rotunji >> > veniturile! Va >> > asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din >> prima >> > luna, in >> > ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai >> multe >> > informatii la >> > adresa mea de email: [email protected]

oana
30 iulie 2015
oportunitate

Start bani acum! Avem nevoie urgent de colaboratori seriosi care isi doresc castiguri suplimentare in timpul liber, cu un sistem de lucru part-time. Oferim si contract de comision. De asemenea, asiguram si instruire gratuita. Pentru mai multe detalii, trimiteti o cerere la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4401 secunde