Top 10 cele mai sănătoase alimente

502
Top 10 cele mai sănătoase alimente - alimente-1319189055.jpg

Galbenușul oului conține o mulțime de nutrienți-cheie ce sunt greu de găsit în alte alimente. Deși mulți am renunțat la gălbenuș deoarece conține mult colesterol, există atâtea dovezi că pentru majoritatea oamenilor el este foarte sănătos.

Laptele degresat, un aliment bogat în calciu. Laptele conține de asemenea și vitamina D, care permite organismului tău să asimileze calciu și este un super nutrient: reduce riscul de boli cardiace, te ferește de cancer, previne depresia.

Somonul, pe lista alimentelor bogate în vitamina D și acizi grași. Acești acizi grași au o paletă largă de beneficii pentru sănătate: previn bolile de inimă, îți hidratează pielea, micșorează efectele artritei și chiar îți ridică moralul. Un alt avantaj este că te ajută să slăbești.

Carnea slabă de vită este cea mai bună sursă de fier dintre alimente. Mai conține și zinc (care stimulează memoria), și vitamina B care te ajută să transformi mâncarea în energie.

Fasolea. Este plină de proteine și nutrienți importanți mai ales pentru femei: calciu, potasiu,  magneziu. Fasolea reduce riscul de boli cardiace, diabetul de tip 2, tensiunea arterială și cancer de sân și de colon.

Alunele, aliment care reduce riscul de diabet. Toate alunele sunt foarte sănătoase dar secretul este să le consumăm cu măsură deoarece au multe calorii.

Semințele de in, cea mai bogată sursă vegetală de omega3

Uleiul de măsline, un aliment care scade colesterolul. Este bogat în antioxidanți, care reduc riscul de cancer și de boli cronice precum Alzheimerul.

Spanacul, alimentul pentru mușchi. Conține fier și luteină, găsită de asemenea în gălbenușurile de ou, care protejează împotriva orbirii, atacurilor de cord, și curăță arterele de grăsimi nedorite.

Ciocolata neagră, alimentul care te slăbește. Dar nu uita! Alege numai ciocolată cu 70% sau mai multă cacao.

 

 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Septembrie 2011
Stire din Actual : Un nou val de proteste în Grecia!
Pagina a fost generata in 0.6826 secunde