Teste gratuite pentru bolile infecțioase, pe litoral

153
Teste gratuite pentru bolile infecțioase, pe litoral - testegratuite-1408640296.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, unitatea mobilă a Fundației Baylor Marea Neagră se va deplasa în localitățile din sudul litoralului pentru a testa gratuit cât mai multe persoane pentru HIV și virusurile hepatitice B și C.

Înainte de fiecare testare toate persoanele vor beneficia de o consiliere efectuată de către un psiholog, cu privire la infecția acestor virusuri.

În cadrul informării acestea vor identifica riscurile la care s-au expus, voluntar sau involuntar, de-a lungul timpului.

Posibilele situații de risc se referă la intervenții stomatologice sau chirurgicale, transfuzii de sânge, riscuri profesionale-cadre medicale, contacte sexuale neprotejate întâmplătoare, femei însărcinate, diagnostic de infecție cu transmitere sexuală, persoane care oferă servicii sexuale plătite, utilizatori de droguri, apelarea la servicii cosmetice, tatuaje, piercinguri, etc.

Sesiunile de informare făcute de psihologii Baylor se vor finaliza cu distribuirea conținutului unor broșuri, pentru ca informația să poată fi recitită și distribuită celor interesați care nu au putut fi prezenți la întâlnirea cu echipa Baylor.

Proiectul are în vedere creșterea responsabilității în privința prevenirii îmbolnăvirilor și reducerea costurilor cu tratamentul.

Se estimează că 2.500 de persoane vor fi informate online cu privire la infecțiile cu HIV și cu virusul hepatitic B și C și alte 1.000 vor fi consiliate și testate gratuit pentru depistarea infecțiilor cu aceste virusuri în această perioadă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4737 secunde