Testări ale glicemiei pentru elevii din cinci școli din Constanța

129
Testări ale glicemiei pentru elevii din cinci școli din Constanța - glicemie-1384352440.jpg

Articole de la același autor

Clubul Rotaract Pontus Euxinus, în colaborare cu Asociația Copiilor și Tinerilor cu Diabet "Sweet Land", organizează ediția a III-a a evenimentului "Zâmbește dulce". 
Mâine, între orele 12,00 - 14,00, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în cinci școli și în cadrul Universității "Ovidius" se vor desfășura acțiuni de informare cu privire la diabetul zaharat și de testare gratuită a glicemiei. Este vorba despre școlile: Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Liceul Teoretic "George Călinescu". 
De asemenea, între orele 11,00 - 12,00, în cadrul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", amfiteatrul Coriolan, elevii vor participa la prezentări susținute de prof. dr. Doina Catrinoiu, șefa Clinicii de Diabet din cadrul Spitalului Județean Constanța, dr. Elena Paris, reprezentant al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, jurnalistul Liliana Moldoveanu, președinta Asociației "Sweet Land" etc. 
Întrucât prevalența diabetului la nivel mondial, în rândul copiilor și tinerilor, este în continuă creștere, se impune educarea acestora în spiritul unui stil de viață sănătos. 
Menționăm că inițiatoarea acestui eveniment este eleva Bianca Evelyn Paris. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Alimente care pot influența glicemia
Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Diabetul zaharat - factori de risc
Vineri, 13 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Diabet sau ba?
Pagina a fost generata in 0.5515 secunde