Terapie modernă, cu benzi elastice, pentru pacienții care au nevoie de recuperare medicală

1194

Articole de la același autor

Constănțenii cu afecțiuni precum entorse, fracturi, scolioze, cifoze sau nevralgii se pot trata, în cadrul Centrului de Recuperare AQUA, cu ajutorul kinesio taping-ului - o metodă care-și are originea în Japonia, din perioada anilor ’70. "Medical Taping constă în aplicarea benzii elastice Cure Tape, conform unor tehnici specifice, și permite tratarea mai multor tipuri de afecțiuni, precum: luxații, entorse, fracturi, hemipareze, parapareze, hemiplegii etc. Metodele de bandajare elastică au fost dezvoltate pe baza științei mișcării (kinesiologia) și a activității mușchilor, fiindcă ambele - mișcarea și activitatea musculară sunt esențiale în menținerea și restabilirea sănătății. Conceptul din spatele acestei teorii este că mușchii contribuie atât la mișcarea corpului, cât și la buna circulație a sângelui, sistemului limfatic, reglarea temperaturii corpului etc.", a precizat dr. Mădălina Iliescu, medic recuperare medicală, coordonatorul Centrului de Recuperare AQUA.

Cât privește modul cum acționează kinesio taping-ul, dr. Iliescu a explicat: "Atunci când mușchii sunt tratați cu o bandă elastică specifică, aceasta va activa procesul de vindecare a organismului. Elasticitatea benzii aplicate este asemănătoare cu elasticitatea pielii, ceea ce permite crearea unui efect de «lifting» sau «ridicare» în stratul epidermei. Datorită acestui efect, se creează mai mult spațiu în zona subcutanată, unde sunt localizați diferiți receptori, vase sangvine și limfatice. Efectul de «lifting» al benzii pe piele îmbunătățește circulația sangvină subcutanată și drenajul limfatic. Astfel, se stimulează deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat între bandă și piele permite mișcarea fiziologică, activându-se procesul de autovindecare a organismului. Cu alte cuvinte, banda elastică facilitează exact aceleași procese pe care le-ar facilita și organismul, în condiții optime".

S-a dovedit că această bandă poate fi aplicată pe zone diverse ale corpului, nu doar pe mușchi; iar tratamentul se adresează tuturor pacienților, indiferent de vârstă, în perioada de recuperare, în completarea metodelor clasice de fizio-kinetoterapie.

În această perioadă, Centrul de Recuperare AQUA oferă consultanță specifică și aplicarea acestui nou tip de tratament, la tarife promoționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5514 secunde