Terapia indicată pentru spondilita anchilozantă

687
Terapia indicată pentru spondilita anchilozantă - terapiaindicatapentruspondilita-1405260617.jpg

Articole de la același autor

Spondilita anchilozantă este considerată ca fiind o boală a tinerilor, ce afectează predominant scheletul axial (format din cap, gât și coloana vertebrală) și articulațiile sacro-iliace (articulațiile de la nivelul șoldurilor). Vârsta medie de debut a bolii este la aproximativ 25 de ani, a precizat dr. Mădălina Iliescu, medic recuperare medicală, coordonator al Centrului de Recuperare AQUA.

Concret, bolnavii resimt dureri atunci când se apleacă sau se mișcă; pe lângă durere, aceștia acuză rigiditate și limitarea mișcărilor, în special la nivelul mijlocului și a gâtului.

"Tratamentul de recuperare se bazează pe tehnici specifice de kinetoterapie, cu obiective ce urmăresc corectarea posturii coloanei, menținerea mobilității acesteia, stabilizarea musculaturii și re-educarea respiratorie. Terapia pentru postură și programul zilnic de exerciții fizice sunt considerate de importanță fundamentală în prevenirea sau minimalizarea deformărilor. Tratamentul trebuie introdus cât mai precoce, iar pacienții cu spondilită anchilozantă trebuie să-l urmeze pentru tot restul vieții", a adăugat dr. Mădălina Iliescu.

În Centrul de Recuperare Aqua, pacienții beneficiază de o evaluare clinică complexă și de alcătuirea unui program terapeutic adecvat pentru spondiloza anchilozantă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Senzația de greață, o boală?
Pagina a fost generata in 1.6007 secunde