Sute de copii constănțeni, întorși la școală cu păduchi și scabie

231
2
Sute de copii constănțeni,  întorși la școală cu păduchi și scabie - sutedeelevi-1443801374.jpg

Articole de la același autor

La reînceperea cursurilor după va-canța de vară, medicii și asistenții me-dicali din cabinetele școlare (în urban) și medicii de familie (în rural) au efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de ante-preșcolari, preșcolari și elevi.

Au fost controlate 403 unități (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee) și au fost examinați 77.040 de elevi.

"Scopul triajului este de a depista și izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase. În urma acestor controale, medicii din cadrul DSP au înregistrat un număr de 656 de cazuri de îmbolnăviri. 337 dintre cazurile înregistrate sunt de angine, 4 cazuri de scabie, 3 cazuri de boli infecțioase, 22 de cazuri de micoze și 271 de cazuri de pediculoză.

La 10 zile după primul examen s-a efectuat un recontrol, numai pentru scabie și pediculoză. Au fost înregistrate

42 cazuri de pediculoză pentru care s-a recomandat respectarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.

Comparativ cu anul 2014, aceeași perioadă, când au fost controlați 87.686 de copii și s-au înregistrat 1.105 cazuri de îmbolnăviri se constată că s-au înregistrat mai puține cazuri de varicelă, angine, alte boli infecțioase, micoze, pediculoze și scabie", a precizat Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța. 

Comentează știrea

adevar
3 octombrie 2015
adevar

Ei asa sunt

adevar
3 octombrie 2015
adevar

Ei asa sunt

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2934 secunde