Suprasolicitarea musculaturii declanșează, cel mai des, cârceii

159
Suprasolicitarea musculaturii declanșează, cel mai des, cârceii - carceisursaidrilog2-1633026598.jpg

Articole de la același autor

Nu există persoană care să nu fi avut măcar vreodată în viață cârcei, adică niște contracții musculare ce nu pot fi prevenite. De fapt, fiecare dintre noi a avut unul la un moment dat. Potrivit dr. Natalia Enache, durerea poate apărea în orice parte a corpului, când vă așteptați mai puțin. Cert este că, uneori, nu se contractă întregul țesut muscular, ci numai o parte a acestuia. Astfel, despre cârcei se poate spune că sunt prezenți doar într-o anumită zonă a corpului. Totuși, durerea este la fel de intensă și de supărătoare.

Ei se manifestă în absența unei traume directe sau a deteriorării mușchiului. De fapt, această problemă apare frecvent în urma suprasolicitării corpului sau chiar înainte de culcare. Așa cum am menționat mai sus, cârceii nu sunt provocați de traume directe, așa cum cred multe persoane. Factorii care stau la baza acestei probleme sunt diverși și nu au nici o legătură cu deteriorarea musculaturii.

Cele mai frecvente cauze sunt: leziunile de la nivelul coloanei vertebrale, problemele de la nivelul nervilor, suprasolicitarea mușchilor, deficitul de minerale, deshidratarea și chiar circulația deficitară în zona mușchiului afectat.

Suprasolicitarea musculaturii este, însă, unul dintre principalii factori care declanșează contracțiile musculare involuntare. Tocmai de aceea, este indicat să luați anumite măsuri de prevenire înainte de practicarea exercițiilor fizice. Ca urmare, este indicat să masați mușchiul afectat.

Aceasta este una dintre cele mai frecvente modalități de a trata cârceii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Cârceii, semn de boală?
Sâmbătă, 05 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce probleme de sănătate ascund cârceii
Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cârceii, un semnal de alarmă!
Pagina a fost generata in 0.5638 secunde