Sucul care vă protejează inima, făcând-o mai puternică

382
Sucul care vă protejează inima, făcând-o mai puternică - suc2-1627566061.jpg

Articole de la același autor

Indiferent că sunt făcute dintr-un singur fruct sau mai multe, toate sucurile proaspete au efecte pozitive asupra sănătăţii. Există, însă, un anumit tip de suc care aduce cele mai multe beneficii inimii. Acesta conţine şapte elemente şi se prepară astfel: 126 ml suc de struguri, 20 ml suc de coacăze, 20 ml de căpşuni, 20 ml suc de mere, 10 ml suc de merişor, 8 ml suc de acerola, 8 ml suc de aronia. Potrivit doctorulzilei.ro, combinaţia de fructe a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea Strasbourg şi a fost testată pe 80 de voluntari. În testele de laborator s-a demonstrat că acest amestec de sucuri a făcut ca arterele să se relaxeze.

Strugurii, de exemplu, mai ales cei roşii, pot aduce aceleaşi beneficii inimii ca vinul roşu: reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge, reducerea colesterolului rău, prevenirea daunelor vaselor de sânge din inimă, menţinerea unei presiuni arteriale sănătoase.

Coacăzele, în schimb, sunt fructele cu cele mai mari cantităţi de antioxidanţi. Subiecţii pe care s-au făcut testele au resimţit în mod clar îmbunătăţiri în cazul problemelor de inimă de care sufereau, după ce au consumat coacăze. Apoi, un consum constant de mere poate încetini procesul de dezvoltarea al bolile de inimă. În plus, compuşii denumiţi fitonutrienţi prezenţi în sucul de mere acţionează reducând colesterolul. Aronia este un fruct antioxidant care ajută la normalizarea tensiunii arteriale, susţine elasticitatea vaselor sangvine şi previne diferite boli cardiovasculare. La rândul său, fructele de acerola conţin multă vitamina C. În medicina populară din Brazilia, au fost utilizate ca hemostatic şi întăritor al inimii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Diverse : Papaya îi ferește de răceală pe cei mici
Pagina a fost generata in 0.7933 secunde