X
X
Mai multe ştiri online:

START SEZONULUI DE GRIPĂ! 28 de cazuri confirmate până acum

Ştire online publicată Joi, 13 Decembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Un număr de 28 de cazuri de gripă au fost confirmate de la începutul sezonului, iar 1.093.977 de persoane din grupele de risc au fost imunizate antigripal până pe data de 9 decembrie cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, publicate joi pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, s-au înregistrat 17 cazuri confirmate de gripă în săptămâna 3 - 9 decembrie. Nu s-a înregistrat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Conform INSP, la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții virale ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 88.387.

De asemenea, în săptămâna 3 - 9 decembrie s-au înregistrat la nivel național 149 de cazuri de gripă clinică și opt cazuri de infecții respiratorii acute severe.

Cele 28 de cazuri de gripă de la începutul sezonului se împart astfel: cinci cazuri gripă cu virus AH1, două cu virus AH3, 20 cu virus A nesubtipat și un caz cu virus B, scrie Agerpres.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3105 secunde