Stafilococul auriu provoacă daune serioase în corp

217
Stafilococul auriu provoacă daune serioase în corp - stafilococulauriu-1624559670.jpg

Articole de la același autor

Stafilococul auriu nu este o bacterie prea prietenoasă, aceasta provocând adesea infecții în mai multe zone ale corpului uman.

De exemplu, această bacterie poate să fie vinovată de apariția infecțiilor nozocomiale sau a toxiinfecțiilor alimentare. Concret, acesta este vinovată de apariția unor infecții severe. Principalele afecțiuni pe care le determină sunt: faringită, bronșită, pneumonie, artrită, acnee, furuncul, foliculita etc.

Specialiștii spun că mai grav este atunci când organismul uman este slăbit, când imunitatea nu este la cote normale. În astfel de situații, stafilococul auriu poate să provoace daune serioase în corp și să ducă la apariția unor complicații serioase așa cum este meningita, septicemia, endocardita. Cu toate acestea, medicii sunt de părere că acest stafilococ este prezent pe pielea și mucoasa nazală și nu produce nici un simptom, în cazul oamenilor sănătoși.

Concret, stafilococul auriu stă la originea infecțiilor nozocomiale și a toxiinfecțiilor alimentare. Când stafilococul auriu trece în sânge, se poate fixa în articulații, oase, plămâni sau inimă. Mai grav este că infectarea acestor organe poate duce la deces. Sunt, însă, persoane care au un risc crescut de a face complicații. Aceștia sunt nou-născuții, bolnavii cu boli cronice: cei cu boli de inimă, cu diabet zaharat, cu cancer, femeile gravide sau cele care alăptează, sau cei care au răni deschise. De foarte multe ori, stafilococul este și cauza infecțiilor intraspitalicești. Explicația este aceea, că spitalele pot să devină adevărate surse de infecții, din cauza numărului mare de pacienți bolnavi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3682 secunde