Spune "Stop" Violenței!

238
Spune

Articole de la același autor

UNICEF lansează în România un video-clip dedicat prevenirii violenței împotriva copiilor, ca parte a campaniei globale "STOP violenței".

"Violența se poate ascunde acolo unde nu te aștepți. Chiar și în tine!", este mesajul video-clipului interactiv prin care se atrage atenția asupra formelor de violență ignorate sau tolerate la nivel social.

"Din păcate, violența rămâne un subiect tabu, acceptat în mod tacit. Dacă alegem să nu facem nimic, copiii înțeleg că violența este parte din viața lor, iar acest lucru este inacceptabil. Cea verbală este cel mai puțin conștientizată, deși efectele sunt nocive pentru copil și îl afectează pe termen lung", a declarat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.

Deși este un fenomen foarte răspândit în România, violența rămâne invizibilă sau, și mai rău, este considerată un fapt uzual, 60% din populație tolerând comportamentul violent în cadrul familiei.

Problema principală în depistarea, reducerea și prevenirea violenței asupra copiilor este dată de faptul că majoritatea oamenilor nu conștientizează consecințele grave pe care anumite gesturi, aparent inofensive, precum tonul ridicat sau chiar indiferența, le pot avea asupra copilului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0484 secunde