Sprijin pentru gravidele cu venituri mici din Agigea

161
Sprijin pentru gravidele  cu venituri mici din Agigea - sprijinpentru-1442935970.jpg

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul Local Agigea, reprezentate legal de primarul Cristian Cîrjaliu, organizează joi, 24 septembrie, prin intermediul Serviciului Public de Asistență Socială, o sesiune de instruire pentru mămici și viitoare mămici cu privire la educația perinatală.

Evenimentul intitulat "Desăvârșește viața pe care o porți" se desfășoară la Casa de Cultura din comuna Agigea, în parteneriat cu Asociația SAMAS, cu începere de la ora 14.00.

Scopul cursului este ca participantele să obțină informații legate de sarcină și îngrijirea bebelușului. Totodată, reprezentanții asociației vor aborda teme precum modificările în sarcină, etapele sarcinii, nașterea, alăptarea, igiena mamei și a copilului, alimentația în sarcină.

Peste 200 de femei, din mediile defavorizate din județul Constanța, vor beneficia gratuit de educație perinatală din partea Asociației SAMAS, singura rețea națională de educatori perinatali din România. Programul se desfășoară pe o perioadă de șase luni, în județul Constanța, și a debutat la Cumpăna, continuând, în această săptămână, cu Agigea.

Programul Social SAMAS se desfășoară în opt orașe din țară (București, Bistrița, Turnu Severin, Constanța, Medgidia, Focșani, Pitești, Târgu Mureș) și se adresează femeilor care provin din medii defavorizate, obiectivele principale ale acestuia fiind creșterea ratei de alăptare exclusivă pentru cel puțin șase luni și facilitarea accesului la pregătirea pentru naștere și îngrijirea copilului în primele 1.000 de zile de viață, realizată de educatori perinatali certificați SAMAS. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : "Doula - sprijin în timpul nașterii"
Pagina a fost generata in 1.0969 secunde