Spirometrii gratuite pentru constănțeni

521
Bronhopneumopatia obstructivă cronică este o boală progresivă. Cei afectați tușesc mult și progresiv, cu expectorație, obosesc foarte repede și contractează în mod frecvent infecții virale sau bacteriene. Dacă nu este urmărită îndeaproape și tratată corespunzător, această afecțiune duce la deces. Cu toate acestea, mulți bolnavi sunt, și în prezent, nedepistați.

"BPOC este o boală puțin conștientizată și subdiagnosticată. Din totalul bolnavilor, sunt depistați între 25 - 50%. În România, de exemplu, se estimează că sunt aproximativ un mi-lion de persoane care suferă de BPOC. Diagnosticate sunt aproximativ 200.000", ne-a declarat medicul pneumolog Doina Pîrîu.

De aceea, a adăugat specialistul, trebuie efectuate investigații pentru depistarea bolii. Dr. Pîrîu a atras atenția că se im-pune realizarea unei spirometrii (testare nedureroasă, prin care se măsoară cantitatea de aer inspirat și expirat) atunci când: apare dispnee progre-sivă și persistentă, spută, oboseală la efort fizic, în contextul expunerii la fum de țigară sau la chimicale.

Pe 19 noiembrie, este celebrată Ziua Mondială a BPOC-ului. Cu această ocazie, con-stănțenii pot face gratuit spirometrii, în perioada 14 - 25 noiembrie. Ei se pot adresa cabinetului aflat în Clinica VISA MED, pe strada Căiuți, numărul 57 (zona Delfinariu), în programul: luni și miercuri, între 13.00 și 18.00, iar marți, joi și vineri, în intervalul 8.30 și 13.00. Mai multe detalii la numărul de telefon 0721/285.696.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cimbru împotriva tusei
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Se simte rău sau se preface?
Pagina a fost generata in 0.3192 secunde