Spălaţi-vă mai des! Dermatita de neglijenţă apare numaidecât

474
Spălaţi-vă mai des! Dermatita de neglijenţă apare numaidecât - dus2-1642706587.jpg

Articole de la același autor

Dacă staţi câteva zile fără a face duş, apar o serie de modificări care afectează, în principal, pielea. Cea mai frecventă formă clinică a acestei complicaţii este dermatita neglecta, afecţiune care apare din neglijenţă. Ceea ce se întâmplă cu organismul uman când nu vă spălaţi este destul de ciudat, precizează dozadesanatate.ro. Pe scurt, rezultatele lipsei de igienă sunt mirosul corporal urât şi infecţiile pielii. S-ar putea să nu ştiţi acest lucru, dar pielea este constant colonizată de microorganisme. Această microbiotă, prezentă în epidermă, este alcătuită din bacterii şi ciuperci. În acelaşi timp, există diferite tipuri de bacterii şi ciuperci, care variază în funcţie de climă şi vârsta persoanei.

Microbiota pielii îndeplineşte diferite funcţii, iar igiena corpului joacă un rol important în procesul de menţinere a acesteia în stare optimă. Urmarea? Atunci când nu faceţi duş, nu mai interveniţi pozitiv în oprirea dezvoltării bacteriilor şi a ciupercilor. Astfel, le oferiţi o oportunitate de reproducere necontrolată.

Totodată, lipsa de igienă facilitează multiplicarea bacteriilor, iar organismul începe să asimileze microorganismele patogene care nu mai îndeplinesc funcţii sănătoase în organism. Altfel spus, deveniţi mai susceptibili la infecţii cu bacterii şi ciuperci externe. Şi, da, pielea începe să miroasă urât dacă nu vă spălaţi în mod regulat. Şi, deşi cauza mirosului neplăcut este atribuită transpiraţiei, aceasta nu este sursa reală a problemei. Lipsa de duşuri generează implantarea de bacterii care nu fac parte din microbiota normală a pielii. Astfel, bacteriile se acumulează şi pielea depozitează resturile de celule moarte putrezite. De aici provine mirosul neplăcut. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6679 secunde