Sindromul de colon iritabil - cum se declanșează și cum se tratează boala

1406
2
Sindromul de colon iritabil - cum se declanșează și cum se tratează boala - unorganismstresat-1410978774.jpg

Articole de la același autor

Stresul, abuzul de medicamente sau alimentația haotică sunt printre factorii care determină mare parte dintre bolile prezentului. Dintre acestea, o afecțiune extrem de frecventă este sindromul colonului iritabil sau o serie de probleme legate de acesta: polipi sau formațiuni care pot deveni canceroase. Investigate la timp, acestea nu ridică probleme mari de sănătate pentru pacienți, dar nici nu-i scutește de neplăceri.


Considerate "inamici" ai sănătății, stresul, alimentația haotică și nesănătoasă și excesul de medicamente sunt cauzatoare de boli, susțin medicii. De altfel, stresul și emoțiile negative sunt cele care pot declanșa probleme la colon: sindromul colonului iritabil sau diferite formațiuni care pot deveni maligne. "Cea mai frecventă cauză a sindromului de colon iritabil este stresul, care perturbă motilitatea intestinală, adică duce la contracția musculaturii intestinale. Pe fondul acestor tulburări apar contracții dureroase. Unii pacienți, diagnosticați cu sindromul de colon iritabil, au indicat faptul că durerea abdominală crește în intensitate în timpul stresului emoțional sau după ce mănâncă anumite alimente. Altă cauză posibilă a sindromului de colon iritabil este infecția bacteriană a tractului gastrointestinal. Cel mai grav este când boala afectează persoanele tinere, mai ales că acestea vor avea monitorizare pentru tot restul vieții", explică dr. Luana Alexandrescu, medic primar gastroenterologie și medică primară în cadrul clinicii Gatromond Constanța. 


De ce apar polipii
Polipii colonici reprezintă formațiuni tumorale benigne sub forma unor excrescențe de țesut care apar la nivelul intestinului gros. Aceștia trebuie atent monitorizați de specialistul gatroenterolog, iar pacientul va trece la tratament și regim alimentar. Aceștia pot fi determinați de o dietă bogată în grăsimi și săracă în fructe, legume și fibre, fumatul, consumul de alcool, sedentarismul, precum și afecțiuni ca obezitatea. Pentru ca pacientul să nu fie în pericol, medicii spun că polipii pot fi extirpați pe cale chirurgicală. Există, însă, și o variantă mai puțin agresivă - extirparea pe cale colonoscopică. "În timpul colonoscopiei se poate lua o mostră din țesutul polipului pentru a se vedea natura acestuia. Dar, pe de altă parte, colonoscopia servește și ca metodă terapeutică de rezecție a polipilor colonici", mai spune medicul.


Campanie de colonoscopii și endoscopii gratuite
Pentru depistarea bolilor de reflux gastro-esofagian echipa de specialiști gastroenterologi din cadrul Centrului Medical GASTROMOND oferă constănțenilor posibilitatea de investigații gastroenterologice menite să depisteze astfel de probleme, endoscopii cu și fără anestezie, cât și alte investigații gratuite menite să descopere bolile de reflux gastroesofagian sau să prevină instalarea lor în organism. Campania de screening pentru colon se desfășoară în următoarele două săptămâni, în cadrul clinicii. Pacienții care vor să beneficieze de aceasta trebuie să prezinte biletul de trimitere de la medicul de familie și dovada de asigurat.


Peste 5.000 de pacienți mor anual de cancer colorectal
 Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România atrage atenția asupra faptului că, în țara noastră, pacienții cu cancer colorectal, pe lângă faptul că sunt diagnosticați tardiv, mai au și neșansa de a nu găsi tratamentele necesare bolii, acestea lipsind de pe piața românească. În cele mai multe cazuri, pacienții care au nevoie de tratamente de ultimă generație sunt puși pe o listă de așteptare până când autoritățile găsesc fondurile necesare tratamentului lor. 


Comentează știrea

venit suplimentar
18 septembrie 2014
job part-time, toate judetele

Oferta locuri de munca sigure! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

gratiela
25 septembrie 2014
locuri de munca

Munca de calitate (operator online) si bine platita: 300 de dolari lunar! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Garantat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Cereti urgent detalii la email …[email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1965 secunde