Sindicaliștii Sanitas cer schimbarea Legii Sănătății

417
Sindicaliștii Sanitas cer schimbarea Legii Sănătății - sanitas-1354053053.jpg

Articole de la același autor

Diferențele între asigurările de sănătate din sistemul public și cele din sistemul privat, beneficiile asiguratului, remunerația corectă și recunoașterea prin lege a tuturor cadrelor medicale, cardul de sănătate sau programele de sănătate au fost principalele puncte de discuție dintre reprezentanții Sanitas, directorii spitalelor constănțene și politicienii locali, la întâlnirea pe care au avut-o, ieri, pentru a dezbate problemele din sănătate. 

De la reprezentanți de sindicat, la cadre medicale și politicieni locali, participanții la conferința "Politici de sănătate - prezent și perspective" au dezbătut actuala Lege a Sănătății și amendamentele pe care fiecare dorește să le aducă acesteia.

Managerul Spitalului Județean Constanța, dr. Dan Căpățână, a vorbit despre importanța cardului de sănătate și a medicinei primare.

"Cardul de sănătate este cea mai importantă realizare în sistemul de sănătate în acest moment, pentru că beneficiile sunt extraordinare. Dacă vorbim de medicina primară, trebuie să punem în responsabilitatea statului pregătirea medicilor de familie pentru a crește adresabilitatea către medicii de familie. În acest fel, am putea reduce costurile inutile pentru pacienți care pot fi astfel tratați", a declarat dr. Dan Căpățână.

"Vom băga bani într-un sistem care «transpiră»"

Problemele sistemului sanitar au efecte asupra ambelor părți: beneficiari și cadre medicale.

Eugen Achițoaiei, asistent medical într-un spital public constănțean, a ridicat problema furtului din sistemul de sănătate: "Prima problemă este subfinanțarea. Vom băga bani într-un sistem care «transpiră». Dacă nu vom scăpa întâi de căpușarea acestui sistem, nu ajungem nicăieri, indiferent de investiții".

Mai mult, acesta a susținut ideea că toți prestatorii de servicii medicale trebuie să fie recunoscuți: "Vrem să fie recunoscuți toți prestatorii de servicii medicale, implicit asistenții medicali. La acest moment, nu avem legea asistentului medical". Achițoaiei a vorbit despre familiile care trăiesc cu 1.000 de lei pe lună și care nu își pot permite niciun fel de asigurare: "Sunt familii care trăiesc cu 1.000 de lei pe lună, cu șase grade în locuințe. Ce fel de asigurare și-ar putea permite vreodată? Au dreptul să fie tratați și statul trebuie să găsească o soluție și pentru ei".

Și o parte din cadrele medicale prezente au ridicat problema cazurilor de persoane neasigurate care nu pot rămâne netratate din cauza lipsei unei asigurări de sănătate. Aceștia au amintit de cazurile turiștilor străini care au suferit complicații majore și ireversibile din cauza faptului că nu au beneficiat de toate investigațiile necesare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3839 secunde