Simptomele rinitei alergice

218
Simptomele rinitei alergice - tratamentul-1443628142.jpg

Articole de la același autor

Cunoscută în popor drept "febra fânului", rinita alergică este o reacție exacerbată a sistemului imunitar la particulele de praf. Organismul încearcă să lupte împotriva alergenilor proveniți în special din natură, cum ar fi: praful, acarienii, polenul, muce-gaiurile sau puful de la blana animalelor, ca și când acesta ar ataca corpul. Această reacție generează o inflamație care afectează organele din sfera ORL, nasul, urechile și gâtul. 


Primele semne ale acestei boli apar cu câteva simptome care pot fi confundate ușor cu cele ale guturaiului: strănutul, scurgerile nazale, lăcrimarea și mân-cărimea ochilor. Dacă însă acestea dezvoltă și alte stări specifice, ca tuse cronică, somn alterat, durere la nivelul feței, nas înfundat, lipsa energiei sau fotosensibilitate a ochilor, este necesar controlul medical, explică dr. Irena Smadea, medic primar dermatolog în cadrul On Clinic.


Pentru determinarea exactă a aler-genului responsabil de crizele alergice, pacientul poate fi supus efectuării testelor alergologice cutanate. Aceste teste folosesc particule aparținând fiecărei categorii de polen, care se aplică pe suprafața tegumentului. Soluția poate fi administrată și pe cale injectabilă în regiunea intradermică. O reacție pozitivă se citește prin exprimarea unei papule care apare ca o leziune de dimensiuni mici, proeminentă și roșiatică. Semnele cutanate manifestate sunt însoțite de senzație de prurit intens. Dimensiunile papulelor pot reprezenta argumente importante în stabilirea diagnosticului, însă manifestarea unei reacții pozitive nu garantează că alergenul respectiv este cel responsabil de crizele manifestate. 


Tratamentul rinitei alergice constă în evitarea pe cât posibil a substanței alergene și respectarea imunoterapiei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Cum se tratează "vasele sparte"
Pagina a fost generata in 1.3234 secunde