Simptomele diabetului. Când sunt motive de îngrijorare

288
Simptomele diabetului. Când sunt motive de îngrijorare - simptomelediabetului-1431017387.jpg

Articole de la același autor

Testarea pentru diabet este o investigație obligatorie pentru pacienții cu un nivel ridicat al glicemiei. Hiperglicemia apare atunci când organismul nu poate folosi eficient insulina produsă de pancreas.

Dacă suferiți deja de diabet zaharat, trebuie să aveți un stil de viață diferit de cel al celorlalte persoane. Asta nu înseamnă că nu vă mai puteți bucura de viață ca înainte, trebuie doar să respectați întocmai recomandările doctorului și să nu uitați să vă urmați tratamentul, chiar și atunci când vă simțiți bine.

Pentru a preveni complicațiile, specialiștii recomandă evitarea pe cât posibil a stresului. Totodată, renunțați la fumat și aveți grijă să aveți o dantură sănătoasă, căci nivelul crescut de zahăr în sânge poate afecta și gingiile.

Testarea se recomandă la toți adulții cu o greutate ponderală mare și care prezintă următorii factori de risc: sunt sedentari, au rude de gradul 1 cu diabet, sunt femei care au născut copii peste 4.000 g greutate la naștere sau care au fost diagnosticate cu diabet gestațional l pacienți cunoscuți cu hiperten-siune arterială l femei cu sindrom al ovarelor polichistice l pacienți cu istoric de boli cardio-vasculare.

În absența criteriilor de mai sus, medicii recomandă ca testarea să înceapă la vârsta de 45 ani. Dacă rezultatele sunt normale, se repetă testarea la trei ani sau mai frecvent, în funcție de riscul asociat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Martie 2015
Stire din Sănătate : Diabetul, depistat la …stomatolog?
Pagina a fost generata in 0.373 secunde