Sfaturi utile pentru prevenirea bolilor de sezon

291
Sfaturi utile pentru prevenirea bolilor de sezon - prevenire-1478622311.jpg

Articole de la același autor

Infecțiile respiratorii, cu transmitere aeriană, sunt mai frecvente în această perioadă, din cauza variațiilor frecvente și bruște de temperatură. 


Potrivit dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătății, prevenirea infecțiilor respiratorii, dar și a îmbol-năvirilor nu se face într-o zi sau într-o săptămână. Prevenirea îmbolnăvirilor este un proces care ar trebui să devină un stil de viață. Grupele de vârstă mai vulnerabile sunt copiii și vârstnicii, însă grupele de vârstă intermediare nu sunt ferite nici ele de îmbolnăviri. 


"Pentru a preveni infecțiile respiratorii, este indicat a se purta îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată sezonului, acoperiți bine capul, mâinile, picioarele și zona gâtului. Este indicat consumul de ceaiuri calde din plante. În alimentație, trebuie introduse produsele apicole, cu mențiunea că mierea este interzisă copiilor mai mici de un an.


Toată lumea trebuie să facă mișcare adecvată vârstei, dar și stării de sănătate. În fiecare zi să se consume cinci porții de fructe și legume crude. De aseme-nea, vaccinarea este foarte importantă, însă înainte să apară boala", ne sfătu-iește medicul specialist. 


În cazul în care deja v-ați îmbolăvit, izolarea este cea mai bună soluție, alături de tratamentul prescris de medicul de familie. Prin respectarea izolării, evitați răspândirea bolii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2016
Stire din Sănătate : 7 mituri despre anticoncepționale
Pagina a fost generata in 0.4423 secunde