Sfatul specialistului - Remedii la îndemână împotriva problemelor create de sciatică

904
Sfatul specialistului - Remedii la îndemână împotriva problemelor create de sciatică - remediilaindemana-1629033696.jpg
Problemele create de sciatică pot fi foarte neplăcute, însă există şi soluţii să amelioraţi simptomele zilnice.

„Rădăcinile nervului sciatic se află în apropierea bazei coloanei vertebrale. Ele trec printr-un tunel din pelvis numit incizura sciatică, apoi se reunesc ca benzile unei autostrăzi, cei doi nervi sciatici merg până jos pe membrele inferioare. Atunci când rădăcinile sciatice sunt afectate de presiunea exercitată de un disc herniat, de exemplu, senzaţia de durere, furnicături sau amorţeală s-ar putea să se extindă de la fese până la picioare, laba piciorului şi degetele picioarelor. Aproximativ jumătate dintre persoanele care suferă de sciatică obţin rezultate bune în urma marii majorităţi a tratamentelor recomandate pentru durerea de spate”, explică medicul specialist în medicina fizică, dr. Mihaela Mihai.

Potrivit acesteia, este cazul să vă contactaţi imediat medicul dacă nu puteţi decât să vă târâţi piciorul, dacă vă impiedicaţi când mergeţi sau dacă începeţi să aveţi probleme cu controlul urinării şi defecării. În situaţii suportabile, puteţi să recurgeţi la câteva remedii naturiste, cunoscute de ani de zile.

Atunci când staţi la chiuvetă pentru a spăla vasele sau aşteptaţi la o coadă, ridicaţi un picior mai sus decât celălalt. În bucătărie, ţineţi o cutie mică rezistentă lângă chiuvetă şi puneţi-vă piciorul pe ea cât timp staţi acolo. Aşteptând la coadă, folosiţi o bordură sau bară pentru a ţine ridicat unul dintre picioare. Periodic schimbaţi poziţia alternând piciorul. Această schimbare a repartizării greutăţii corpului permite muşchilor spatelui să se relaxeze alternativ. Atunci când dormiţi, dacă vă simţiţi mai confortabil pe spate, puneţi-vă o pernă sub genunchi şi sub cap pentru a micşora presiunea exercitată asupra spatelui.

În cazul în care preferaţi să dormiţi pe o parte, puneţi-vă o pernă între picioare. Poziţia recomandată pentru sciatică este pe abdomen. În fiecare dimineaţă, înainte de a vă ridica din pat, staţi pe spate şi întindeţi-vă încet braţele deasupra capului. Uşor, trageţi genunchii la piept, câte unul pe rând. Pentru a vă ridica, întoarceţi-vă pe marginea patului, puneţi genunchii peste margine şi folosiţi un braţ pentru a vă ridica în acelaşi timp în care vă lăsaţi picioarele să ajungă la podea. Odată ce sunteţi în picioare, puneţi-vă mâinile pe fese şi lăsaţi-vă foarte uşor pe spate pentru a vă întinde coloana vertebrală. Atunci când staţi pe un scaun la birou sau acasă, ţineţi-vă picioarele drepte pe podea, cu şoldurile uşor mai ridicate decât genunchii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3089 secunde