Sfatul medicului - Vă curge sânge din nas? Iată ce puteți face!

1808
Sfatul medicului - Vă curge sânge din nas? Iată ce puteți face! - sangerare-1622223750.jpg

Articole de la același autor

Nu vi s-a întâmplat niciodată să vă curgă sânge din nas? Sângerarea nasului sau epistaxisul este o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. De exemplu, o creștere sau scădere a temperaturii, presiunii sau umidității poate provoca o sângerare bruscă a nasului, dar motivele sunt diferite de la o persoană la alta.

Potrivit dr. Iulia Spânu, de cele mai multe ori, situația nu este gravă și persoana în cauză își revine în câteva minute. Cu toate acestea, sângerările frecvente ale nasului pot fi un semn al unor tulburări. Ce face ca nasul să fie predispus la sângerare? Acesta este organul care se confruntă cel mai mult cu variațiile de temperatură externe. Pentru a regla temperatura aerului care intră în corp, membranele se deteriorează. De fapt, aceste membrane nazale sunt extrem de subțiri, făcându-le susceptibile la rănire.

Pe scurt, deși nu este o problemă gravă, o sângerare nazală poate provoca disconfort și uneori și panică. Iată modalitățile prin care o puteți preveni: evitați suflarea excesivă a nasului, mai ales dacă ați avut anterior sângerări. De asemenea, este necesar să păstrați controlul asupra nivelului de umiditate al camerei în care locuiți și să aplicați o cremă hidratantă în nas. Dacă aveți astfel de probleme, nu încercați să rupeți crustele din nas. Dacă nasul vă sângerează, în continuare, îl puteți trata în următoarele moduri: întindeți-vă și aplicați presiune pe zona sângerării pentru a opri sângerarea; puneți tifon în nas, la sursa de sângerare, dar numai dacă aveți sângerări nazale posterioare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3241 secunde