Sfatul medicului - Senzația de greață poate anunța probleme legate de bilă sau fiere

1809
Sfatul medicului - Senzația de greață poate anunța probleme legate de bilă sau fiere - senzatiadegreatasursarevistababy-1622640004.jpg

Articole de la același autor

Vă doare în partea dreaptă, sub coaste? Ei bine, este foarte probabil ca acesta să fie primul simptom al problemelor la bilă, sau la fiere, așa cum este numită popular bila. Numită medical colecist, vezica biliară este de forma unei pere. Aceasta este legată de ficat și principalul ei rol este de a colecta secreția bilei pe care o va elibera ulterior în intestinul subțire, atunci când are loc procesul de digestie, potrivit doc.ro. De regulă, problemele medicale legate de bilă sunt destul de neplăcute, durerile sunt accentuate, iar pacientul rar poate să aibă un somn liniștit noaptea, dacă este în plină criză de fiere.

De asemenea, apar și vărsăturile și senzația de greață, precum și crampele abdominale. De cele mai multe ori, durerile apar după o masă copioasă sau una servită în fugă. Se poate întâmpla, ce-i drept mai rar să apară și febra. De regulă, o mare parte din afecțiunile legate de bilă, inclusiv existența pietrelor sau a nisipului, apar la femeile care au probleme legate de greutate, care sunt sedentare sau obeze.

Printre factorii de risc se regăsesc și diabetul zaharat, sindromul de intestin iritabil, constipația, regimul alimentar nesănătos, consumul exagerat de alcool. Principalele semne și simptome care indică o afecțiune a bilei sunt senzația de greață, însoțită, uneori, de vomă, balonarea, flatulența, la care se adaugă migrenele.

De aceea, trebuie acordată o atenție deosebită alimentației, care trebuie să fie cât mai echilibrată, mai ales dacă persoana în cauză știe că a mai avut astfel de probleme sau dacă i s-a spus că are nisip sau pietre. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Senzația de greață, o boală?
Marţi, 22 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri care taie greața
Pagina a fost generata in 0.456 secunde