Se pot vindeca bolile psihice?

804
Se pot vindeca bolile psihice? - sevindecabolilepsihice-1352646569.jpg

Articole de la același autor

În România, unul din patru indivizi poate prezenta la un moment dat în existența sa simptomele unei tulburări psihice cronice sau tranzitorii. Deși consecințele netratării acestor simptome sunt dintre cele mai grave și pot produce mari dezechilibre în viața socială a celui care le-a dobândit, mulți evită să ajungă la psiholog sau la psihiatru fie de teama pe care o produce acest domeniu foarte puțin cunoscut, fie de teama de a nu fi judecați din pricina bolii. 

Uneori, această teamă este datorată și lipsei de informare asupra terapiilor la care sunt supuși. Este foarte important ca cei aflați în această situație să știe că pot cere ajutorul unui specialist care îi poate ajuta să treacă peste această etapă dificilă pe care o trăiesc și că bolile psihice se pot vindeca dacă sunt luate măsuri din timp. 

"Se recomandă ca după trăirea unor evenimente declanșatoare ca decesul unei persoane dragi, accidente sau traume, tulburări de somn sau depresie postnatală, să fie consultat un psiholog sau un psihiatru. Fiecare afecțiune și stare a psihicului este tratată în funcție de specific și gravitate, de unul dintre cei doi specialiști", explică psihologul Adrian Gemănaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Ura este o boală. Iată cum te poți trata!
Luni, 03 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Cu gelozia la psiholog!
Pagina a fost generata in 0.723 secunde