Școala de vară a pacienților cronici, la Mangalia

113
Școala de vară a pacienților cronici, la Mangalia - scoaladevara-1437669743.jpg

Articole de la același autor

Asociația Transplantaților din România (ATR) și Primăria Municipiului Mangalia organizează, în perioada 25-31 iulie, Școala de Vară a pacienților cronici. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, are la bază conceptul de "management integrat al pa-cientului cronic cu insuficiență funcțională de organ vital". Potrivit reprezentanților ATR, în România, există, în prezent, apro-ximativ 3.000 de pacienți cu grefe func-ționale de diferite organe, dar nu avem nici măcar 10 medici care să se ocupe de monitorizarea acestora. 


În acest context, pentru a veni în sprijinul pacienților, dar și al medicilor care nu au timp fizic pentru fiecare pacient, se organizează această Școală de vară, la care sunt așteptate să participe peste 100 de persoane de toate vârstele și cu toate tipurile de transplant. Activitățile sunt organizate pe ateliere conduse de specialiști, pe domenii precum psihologie, nutriție, comunicare, kinetoterapie, educație fizică. 


"Este foarte important pentru noi, pacienții cu transplant, să fim educați în a conviețui cu starea noastră medicală cronică, să știm ce să facem când apare o schimbare și să nu ne panicăm atunci când se întâmplă să ni se modifice starea de sănătate în rău. Este important, de asemenea, să știm că este bine să combatem sedentarismul și să ne hrănim sănătos. La această Școală de vară, avem prilejul să punem întrebări pe care nu le putem pune în alte împrejurări, să aflăm lucruri noi și să împărtășim experiențe între noi", a subliniat Gheorghe Tache, pre-ședintele ATR. 


La rândul său, primarul Mangaliei, Cristian Radu, și-a declarat susținerea pentru acest eveniment, afirmând că instituția pe care o conduce își va da tot concursul pentru o bună organizare a activităților. Deschiderea oficială care va avea loc sâmbătă, 25 iulie, ora 17.30, la Casa de Cultură Mangalia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4939 secunde