Scăpați de ochelarii de vedere! Operații pentru reducerea dioptriilor fără internare

1729
1
Scăpați de ochelarii de vedere! Operații pentru reducerea dioptriilor fără internare - dsc0100-1450091881.jpg

Articole de la același autor

Vedere încețoșată sau slăbită, dureri de cap, disconfort în timpul condusului sau sensibilitate la lumină sunt doar câteva dintre simptomele tulburărilor de vedere. Pentru ca pacientul să poată avea o viață normală, acesta devine dependent de ochelarii de vedere.

O soluție modernă de reducere a dioptriilor este chirurgia refractivă, ce se poate realiza în cadrul Spitalului privat Mrini Eye Hospital.

Chirurgia refractivă reprezintă o metodă modernă prin care persoanele cu vicii de refracție (miopie, hipermetropie și astigmatism) pot scăpa de dependența de ochelari de vedere prin reducere de dioptrii. Clinica de Oftalmologie Mrini Eye Constanța dispune de tehnică modernă pentru realizarea intervențiilor de chirurgie refractivă. Pentru scăderea de dioptrii, se folosesc mai multe tehnici chirurgicale, pentru care puteți opta în urma unui control medical și o discuție cu medicul oftalmolog.

"LASIK (Laser assisted in-situ keratomileusis) este o procedură chirurgicală care are ca scop scăderea dioptriilor în cazuri de miopie (tulburarea vederii la depărtare), hipermetropie (tulburarea vederii de aproape) și astigmatism. Procedura presupune folosirea energiei laser pentru remodelarea corneei (stratul transparent care acoperă ochiul în zona irisului) și îmbunătățirea modului în care lumina este focalizată pe retină", a explicat dr. Hicham Mrini, medic specialist oftalmolog.

O intervenție fără internare

Odată ajunși în sala de operație, pacienții sunt pregătiți de echipa de medici și asistenți a spitalului și supravegheați de medicul anestezist.

Este foarte important ca pacienții să nu se sperie de operație. Mai mult decât atât, ei trebuie să știe că anestezia este locală, ochiul fiind anesteziat cu ajutorul picăturilor, iar acestea se administrează înainte de începerea procedurii. Pe durata intervenției, pacientul va fi supravegheat de medicul anestezist al clinicii. În timpul operației, pacientul este perfect conștient, însă nu poate simți și nu poate vedea cum se desfășoară intervenția propriu-zisă.

"Tehnica LASIK de reducere dioptrii presupune efectuarea unui flap (căpăcel) la nivelul corneei și remodelarea acesteia cu ajutorul energiei laser. După încheierea operației de reducere dioptrii, flap-ul cornean este așezat în poziția inițială și va adera singur la cornee, fără a fi necesare cusături.

După operația de reducere dioptrii, nu este necesară internarea. Pacientul va petrece un timp scurt în salonul post-operator, apoi poate pleca acasă. Pacientul va fi însoțit de o rudă sau un prieten, întrucât imediat după operație vederea va fi încețoșată, iar ochii trebuie să se odihnească.

Pacientul va reveni la controale medicale periodice, stabilite de către medic. După operație, pacientul va trebui să urmeze un tratament local cu picături pe bază de antibiotic.

Procesul de vindecare după intervenția LASIK este mai ușor și mai confortabil decât în cazul altor intervenții de chirurgie refractivă, deoarece laserul îndepărtează țesutul din interiorul corneei și nu pe cel sensibil, aflat la suprafața acesteia.

LASIK nu poate corecta prezbiopia, scăderea vederii de aproape ca urmare a îmbătrânirii cristalinului. Persoanele trecute de 40 sau 50 de ani vor avea nevoie de ochelari pentru citit chiar și după operația de reducere dioptrii", a completat medicul.

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, și în cazul operației de reducere dioptrii prin tehnica LASIK pot apărea și efecte secundare, precum: disconfort și durere, vedere neclară sau întunecată, senzație de ochi uscat, strălucire și halouri, mai ales noaptea, sensibilitate la lumină, pete roșii sau rozalii în zona albă a ochiului. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Luni, 27 Iulie 2015
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de strabism
Pagina a fost generata in 1.7704 secunde