Scăpați de celulită adoptând o dietă bogată în proteine

236
Scăpați de celulită adoptând o dietă bogată în proteine - celulita-1624366877.jpg

Articole de la același autor

Celulita, definită ca inflamare a ţesutului celular subcutanat, care afectează mai ales femeile şi produce efectul inestetic de coajă de portocală, este favorizată de o serie de cauze, dar care pot fi prevenite prin câteva schimbări simple ale stilului de viaţă.

Medicii spun că alimentația și sănătatea pielii sunt extrem de importante, așa că dacă ați observat primele semne ale celulitei sau vreți să diminuați gropițele inestetice care v-au apărut pe coapse sau fund, este esențial să țineți cont de următoarele recomandări: beți doi litri de apă pe zi, consumați alimente bogate în fibre, potasiu și vitamina C și urmați o cură de detoxifiere de o săptămână. Desigur, nu uitați să adoptați o dietă bogată în proteine și săracă în carbohidrați și grăsimi.

Totodată, a explicat dr. Marinela Istudor, mare grijă cum stați, pentru că menţinerea poziţiei picioarelor încrucişate pentru mult timp împiedică circulaţia la nivelul membrelor inferioare, ceea ce provoacă retenţia lichidelor şi agravarea celulitei. Ca exerciţiu se recomandă mişcarea picioarelor ca şi cum aţi pedala o bicicletă, timp de 30 de secunde, o dată dimineaţa şi o dată în cursul după-amiezii.

În ceea ce privește dietele care vizează slăbirea rapidă, precum şi pierderea bruscă în greutate, urmată apoi de îngrăşare, toate acestea compromit elasticitatea pielii, agravând celulita. Deci, slăbiți controlat, nu brusc! În plus, carenţa de proteine favorizează retenţia de apă, astfel încât pielea de la nivelul abdomenului, coapselor şi feselor va avea un aspect inestetic.

Nutriţioniştii recomandă o dietă bogată în proteine sănătoase (peşte, ouă, fructe de mare, carne albă, leguminoase, nuci şi seminţe) şi consumul de cereale integrale, legume şi fructe. Renunţaţi la carbohidraţii procesaţi, cum ar fi pâinea albă.

De asemenea, trebuie să știți că stresul favorizează secreţia hormonilor de cortizol, denumiţi şi hormonii stresului, ceea ce explică şi pofta de dulciuri şi alimente bogate în grăsimi. Specialiștii recomandă, pentru tăierea senzaţiei de foame, alimente care produc în mod natural o stare de bună-dispoziţie, cum ar fi căpşunile, afinele, zmeura şi nucile, mai ales caju, o sursă bogată de zinc, ce combate depresia şi anxietatea.

Și fumul de ţigară slăbeşte şi întrerupe formarea ţesutului conjunctiv, care se acumulează sub formă de mici cocoloaşe sub piele. De asemenea, fumul de ţigară afectează circulaţia sângelui, ceea ce favorizează retenţia de apă şi apariţia celulitei. Chiar şi ţigările electronice conţin nicotină, astfel încât ar trebui renunţat complet la fumat pentru a îmbunătăţi sănătatea pielii. Unii oameni au observat că retenţia de apă dispare după ce încetează să utilizeze analgezice, dar trebuie consultat medicul înainte de a lua o decizie în această privinţă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3734 secunde